Smile

ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - ДАН НАШЕ ШКОЛЕ


ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ - ДАН НАШЕ ШКОЛЕ

И ове године Дан школе смо прославили  колажом песме, игре, глуме и рецитала. Тема приредбе била је ШКОЛА. Приредба је одржана у Народном позоришту, а пред пуном салом програм је отворио хор ученика петог разреда песмом „Ђачка клупа".  Татјана Јаничић, директорка школе, обратила се гостима поздравним говором, а госте је на мађарском језику поздравила Марија Ђерђ, наставница мађарског језика.

У приредби је учествовао велики број учесника. На почетку програма композицију  „Успомене с летовања" извео је на труби Ненад Гвозденац. После презентације о нашој школи коју је припремила учитељица Валерија П. Николић и занимљивог драмског приказа на мађарском језику „Школа некад и данас" , хор ученика првог разреда позвао је на сцену песмама „Школско звоно"  и „Букварци"  посебно драге нам госте -  децу из Предшколске установе „Бајка" који су свој допринос нашој приредби дали  ефектном плесном кореографијом.  Уследили су рецитали ученика старијих разреда и плес ученика другог разреда уз песму „Свићу опет румена сванућа". Ефектну представу „Лек од љубави" припремљену према тексту  Бранислава Нушића  веома су  успешно извели ученици четвртог разреда и заталасали све присутне у сали.  Исидора Асић очаравала је својим шармом и плесачким умећем док је изводила балет „Бели лабуд" , а  нарочиту ноту свечаности дали су прваци драматизацијом текста „Ко зна зна". На самом крају Хедвиг Оршоваи извeла је клавирску композицију „Шаљиви валцер".

Свечана приредба протекла је у добром расположењу и пријатној атмосфери. Са осмехом ћемо памтити шездесету прославу Дана школе.

 

 

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor