Smile

Састанак савета родитеља


Састанак  савета родитеља

Пре назначене теме, директорка школе Татјана Јаничић је упознала родитеље о важности формирања слике о себи, које аспекте подразумева „слика о себи" као  и  важности родитељске улоге у стварању позитивне „слике о себи" детета. Доприноси родитеља позитивној слици о себи су: брига, емоционална топлина, прихватање детета, уважавање личних карактеристика детета, интерес за дете и његове потребе као и начини охрабривања и похвале детета. Оно што доприноси негативној слици о себи су претерано ограничавање слободе, исказивање непријатељства, емоционална хладноћа (индиферентан однос према детету), занемаривање и одбацивање, критизирање и кажњавање, посрамљивање, упоређивање са другом децом, непримерено етикетирање и омаловажавање. Затим су родитељи упознати са појмом, статистиком и последицама трговине деце и омладине као  и са индикаторима потенцијалних жртава. Педагошкиња школе Едита Сакали навела је конкретне примере трговине децома из непосредне праксе у нашој земљи. Такође је упознала родитеље са реализацијиом пројекта ,,Вршњачком медијацијом до повећане безбедност ученика" који је подржао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу, националне мањине - националне заједнице као и са истраживањима и превенцијом  дигиталног и сексуалног насиља у Србији.

Родитељи су сагласни да се овој теми мора разговарати како са ученицима, тако и са свим родитељима на родитељским састанцима, како се такве ствари не би дешавале у нашој околини.


                                                                                                                Татјана Јаничићповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor