Smile

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ

     У нашој школи је у  понедељак,  20. марта 2017. године,  одржано Школско такмичење рецитатора. На такмичењу је учествовао велики број ученика од првог до осмог разреда. Све присутне је на почетку такмичења поздравила Снежана Качандонов, наставница српског језика,  која је била организатор такмичења. Ученици су се такмичили у две категорије - ученици млађег школског узраста и ученици средњег школског узраста.  Прво су се у рецитовању опробали  млађи,  а затим су своје рецитаторско умеће показали и старији школарци.

     Школско такмичење рецитатора оцењивао је жири у саставу Теодора Болехрадски, Снежана Ивковић, Нада Љепојевић и Моника Векоњ. Чланови жирија оцењивали су избор песме, дикцију, спонтаност и природност у понашању рецитатора као и изражајност и сугестивност казивања стихова.
 Жири је имао тежак, али леп задатак. По њиховом мишљењу било је много одличних рецитатора, а најбољи су били следећи ученици:

Млађи узраст

  • Милица Крстић, ученица 3. разреда (1. место)
  • Маша Поповић, ученица 1. разреда (2. место)
  • Алекса Лукачевић, ученик 1. разреда (3. место)

Средњи узраст

  • Исидора Асић, ученица 5. разреда (1. место)
  • Ива Вајсенбургер, ученица 5. разреда (2. место)
  • Наташа Лукач, ученица 5. разреда (3. место)

Они ће представљати Школу на Општинском такмичењу 25. марта 2017. године. 


Тања Михаљчићповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor