Smile

„МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ“


„МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ“

Брзо рачунање, побољшање концентрације и пажње, одлична меморија, развијање аналитичког и логичког мишљења, повећање менталних способности и интелигенције, развијање чула вида, слуха и додира, али и повећана креативност само су неке од користи менталне аритметике који доприносе да дете максимално пробуди своје менталне капацитете и постане „Малац геницјалац".  Ментална аритметика је ментална способност рачунања без коришћења оловке и папира, али и без употребе техничких помагала. Могуће је развити је само код деце у периоду од 4 до 12 година, а једном стечена способност оваквог рачунања остаје трајно целога живота.

Интернационални едукативни систем који успешно спаја најбоља искуства Истока и Запада у подстицању и развијању интелектуалних вештина и способности деце Драгана Рaлић и Ивана Форгић представиле су учитељима и ученицима у нашој школи. Прича о абакус куглицама изазвала је велико интересовање  ученика млађег школског узраста. Одушевљени малишани су прлиликом првог контакта с абакусом  имали прилике да покажу какви су генијалци.

Тања Михаљчић


 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor