Smile

KAД ОТВОРИШ КЊИГУ,ОТВОРИ СЕ СРЦЕ...


KAД ОТВОРИШ КЊИГУ,ОТВОРИ СЕ СРЦЕ...

Радионице школске библиотеке организујем у нашој школи ОШ „Братство јединство“ Сомбор  током целе школске године и то као огледне часове у галеријама, музеју, градској библиотеци и другим културним и јавним установама. На овај дан сам организовала гласно читање прича, песама, бајки и одломака из нових књига које смо недавно добили као допуну књижног фонда библиотеке и то  на часовима у нашој школи са ученицима у боравку и ученицима трећих разреда.

Посетила сам учитељице у боравку Снежану Јовић и Ану Кнежевић и учитељице трећих разреда Наташу Главоњић и Тању Михаљчић и понела десетак нових књига да проверим да ли их је неко од ученика већ читао.

Читали смо, причали и расправљали о прочитаном.

Посета се претворила у занимљив и посебан час и продужила уз договор да ће одмах након часа доћи у библиотеку да позајме неке од нових књига које још нису прочитали. Ученици су закључили да нам  књиге чине посебно задовљство  у сваком слободном тренутку и да их стално  треба имати при руци и читати.   
  Акција је продужена јер су током  читавог дана  читане нове књиге и расправљало се о прочитаном и о разлици и значају обичне и електронске књиге.

„Електронска књига је супер, али књига је књига тек кад је права и кад је имаш у руци крај себе“, кажу  ученици, након занимљиве расправе. 

   

Одмах након одржаног часа ученици су тражили да позајме књиге о којима смо разговарали и које смо читали.

Акција је веома успешно реализована јер је  нова књига била прави изазов за мале вредне читаоце.

 

Нада  Љепојевић, професор,школска библиотекарка

 



повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor