Smile

Вршњачка едукација из области предузетништво


Вршњачка едукација из области предузетништво

Уценици IV-2 одељења су упознали ђаке из II-1 и II-2 одељења о пројекту из области предузетништва. Причали су о разним активностима, о посети деци на болничком лечењу као и посети бакама и декама у Геронтолошком центру. Ученици су показали своје радове, који су послужили као поклони. Изнели су шта су све радили током предузетничке-хуманитарне акције. Ђаци других разреда су пажљиво слушали своје „младе учитеље”. Вршњачке едукаторе припремила је учитељица Снежана Ивковић.

Представници ученика V-3 одељења, Антонија Шош и Бенце Балинт Немет извршили су вршњачку едукацију у одељењима VI-3, VII-3 и VIII-3. Они су причали о радионицама у оквиру овог пројекта, као и о посети госта, помоћника градоначелнице града Сомбора, господина Атиле Прибила из локалне самоуправе. Младе едукаторе припремио је проф. историје, Јосеф Вилхелм.

Представнице одељења V-1 и V-2, Милица Деспот и Сарa Станимировић су вршњачку едукацију одрадиле у одељењима III-1 и III-2. Ученице је припремила психолог Татјана Јаничић.

 

 

            Kortársoktatás a vállalkozói szellem fejlesztéséről

 

A kortársoktatásnak mindig is voltak gyökerei és hajtásai a hazai iskolai gyakorlatban. Ám nem csak ott, hanem az iskolán kívül is, ahol a különböző életkorú gyermekek egymástól sajátították el a kultúra, a tudás, a gyakorlati készségek különböző szegmenseit, szinte játék közben. Ebben a folyamatban az egyszerű magyarázat, a közlés mellett fontos szerepe van  az átélésnek, a példának, az utánzásnak, az egymáshoz való folyamatos és kölcsönös alkalmazkodásnak.

A kortárs oktató egy olyan személy, aki információval rendelkezik egy adott témában. Ez a fajta oktatás azért érdekes, mert a tudás továbbítása kötetlen légkörben zajlik. Ilyen oktatáson vettek részt a diákjaink. Az iskolánkban folyó projektoktatás záró fázisában, a negyedik és az ötödik osztályos tanulók képviselői megosztották a többi tanulóval a műhelymunkák során szerzett tapasztalataikat, amit a vállakozásfejlesztési projekt keretén belül szereztek. Az ilyen jellegű okatatás alapelképzelése az, hogy a diákok válnak a vállalkozói gondolkodás nagyköveteivé, és gyakorlati, jó példával szolgálnak társaiknak.

A IV-2 osztály diákjai a II-1 és II-2 osztály tanulóinak tartottak kortásoktatást a húsvéti humanitárius-üzleti vállalkozásukról. Beszéltek a kórházban, gyógykezelésen fekvő gyerekeknek adott ajándékaikról, valamint az idősek otthonában tett látogatásról. A diákok bemutatták alkotásaikat, amelyeket ajándékba adtak. Arról meséltek, mi mindent csináltak, miközben a vállalkozói és a humanitárius akciót végrehajtották. A másodikosok figyelmesen hallgatták, hogy mit mesélnek a „fiatal tanárok”. A negyedikes tanulókat Snežana Ivković osztálytanító készítette fel.

Az V-3 osztály képviselői, Soós Antonia és Bálint Németh Bence szintén részt vettek a kortársoktatásban. Ők VI-3, a VII-3 és a VIII-3 osztály tanulóit világosították fel. Beszéltek a műhelymunkák keretében tanultakról, valamint Zombor város alpolgármesterének, Pribilla Attila  úrnak a vállalkozói tevékenységek fejlesztéséről szóló előadásáról. Az V-3 tagozat tanulóit Wilhelm József történelemtanár készítette fel.

Az  V-1 és V-2 tagozatok kortárs oktatói Milícia Despot és Sara Stanimirović voltak. Ők a két évvel fiatalabb diáktársaiknak tartottak ismertetőt az osszuk meg a húsvét örömét projektről.  E két diáklányt Tatjana Janičić iskolapszichológus készítette fel a kortárs oktatás ismereteire.повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor