Smile

Актуелности

Општи родитељски за родитеље ученика осмог разреда

 

jkl

Стручна служба ОШ „Братство јединство“ Сомбор организовала је општи родитељски за родитеље ученика осмог разреда у оквиру плана припреме за завршетак основношколског образовања. 

 

Српски као нематерњи језик

 

jkl

На окружном такмичењу из српског језика као нематерњег језика, одржаног у Кули прошлог викенда,  ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор остварили су лепе резултате. Ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор који наставу похађају на мађарском матерњем језику, успели су да остваре лепе резултате на овом такмичењу, с обзиром на то да су се такмичили и ученици  који наставу похађају и на русинском и словачком матерњем језику.

 

Projektmunka műszakiból

 

jkl

A hetedikes lányok modellt készítettek az erő- és forgásátviteli elemekből. A fogaskerék átvitel kidolgozásának bonyolult műveletét gyakorlatban tapasztalták. A feladatot sikeresen megoldották a csoportmunka folyamán.

 

Окружно такмичење из математике

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор била је домаћин окружног такмичења из математике и такмичењу се одазвало 99 такмичара од четвртог до осмог разреда.

 

KAД ОТВОРИШ КЊИГУ,ОТВОРИ СЕ СРЦЕ...

 

jkl

Друга акција ДШБС „ЧИТАЈ ГЛАСНО“

28.02.2019.г.Национални дан књиге и Дан Народне библиотеке Србије. У нашој земљи овај дан се обележава од 2013. године, ради промовисања читања и књиге као националног блага, а Народна библиотека Србије основана је такође 28. фебруара давне 1832. године.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

 

Цвет за моју маму

 

jkl

Ученици I2 су учествовали на ликовном конкурсу ,,Цвет за моју маму" у организацији Асоцијације жена ООГО Сомбор. Присуствовали су изложби дечијих радова 7.марта у Дому ученика средњих школа. Према одлуци жирија, похваљен је рад ученика I2 Лалић Реље. Веома смо поносни!

 

Прваци и саобраћајац

 

jkl

У оквиру програма ,,Основи безбедности деце" саобраћајац је посетио ученике I2. Разговарали су о безбедности деце у саобраћају. Ученици су били пажљиви и активни. Обрадовала их је бојанка Азбука безбедности за ђаке прваке.

 

Час првака са медицинском сестром

 

jkl

Струковна медицинска сестра, Весна Михаљчић, из центра за превентивне здравствене активности посетила је ученике I2. Тема одржаног часа била је Исхрана и хигијена. Прваци су били заинтересовани, разговарали су, показали колико знају и радо су решавали задатке.

 

Маркове медаље

 

jkl

На деветим ,,Зимским чаролијама" учествовао је и Марко Пекез ученик I2. Марко се окитио златном и сребрном медаљом. Златну је освојио у штафети - краул, а сребро самостално. Веома смо поносни на њега!

 

HIPPO takmičenje iz engleskog jezika

 

jkl

Osnovna škola “Bratstvo jedinstvo” u Somboru je već pet godina domaćin HIPPO takmičenja iz engleskog jezika. U preliminarnoj rundi ovogodišnje, sedme po redu, međunarodne HIPPO olimpijade učestvovali su učenici iz četrdeset zemalja iz Evrope, Afrike i Azije.

HIPPO English Language Competition organizuje asocijacija GLOBAL INPUT – LCCI IQ predstavnici za Italiju, Sloveniju i Balkan, a otvoreno je za učenike osnovnih i srednjih škola koji će biti podeljeni po kategorijama u odnosu na godište i razred koji pohađaju. Takmičenje se odvija u tri kruga, preliminarni, polufinalni i finalni.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor