Smile

Актуелности

Семинар о предузетништву у основној школи

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор је била домаћин реализације семинара Предузетничке компетенције код наставника и ученика у стварању услова за реализацију предузетништва у основној школи. Поред школе домаћина семинару су похађали и представници ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Иво Лола Рибар“ из Сомбора.

 

Пројектна настава у сарадњи са Геронтолошким центром

 

jkl

Дугогодишња и увек лепа  сарадња Геронтолошког центра Сомбор и издвојеног одељења ОШ „Братство јединство“ на Буковцу, наставила се овај пут  посетом пензионера школарцима на Буковцу.

 

Издвојено одељење ОШ „Братство јединство“ Сомбор, где  ђаци похађају наставу у два комбинована одељења, је смештено у салашарском насељу Буковац ,удаљеног од центра Сомбора неких 7 километара.

 

Obaveštenje

 

jkl

 

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА

 

jkl

Свети Сава је слављен још за живота, за велике заслуге којима је задужио свој народ, цркву, државу, просвету и културу. Више од осам векова настају песме и приче пуне симболике које су израз искрене благодарности према нашем светитељу. Неке од тих песама и прича су ученици казивали на приредби којом је у нашој школи обележена школска слава .

 

Вредни наставници и преко распуста

 

jkl

Зимски распуст у школама обично је резервисан за допунске и додатне наставе, али и за стручно усавршавање наставника. Тако је и у Основној школи „Братство јединство“ Сомбор где је тридесетак запослених  похађало семинар  „Етикетирање  као облик дискриминације у учионици“.

 

Састанак Савета родитеља

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор, окупила је свој Савет родитеља по трећи пут у овом полугодишту.

Родитеље је поздравила в.д. директорка Весне Бјелајац и предала реч стручним сарадницама Едити Сакали и Татјани Јаничић.

 

Активности са децом мигрантима

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ из Сомбора, претходних субота угостила је децу школског узраста из Прихватног центра у Шикари.

Пројектом „Подршка ЕУ Србији у управљасу миграцијама –МАДАД2“ школа је планирала ваннаставне активности за децу из прхватног центра са циљем интеграције деце у друштво и образовни систем.

 

Прва награда за најлепше писмо Деда Мразу

 

jkl


Пошта Србије је ове године по 16. пут организовала наградни конкурс "Пиши Деда Мразу". На конкурс је пристигло близу 6 300 радова, а прву награду у појединачној конкуренцији освојио је Данило Шијан, ученик III 2 разреда наше школе.

 

 

 

 

Кад школом замиришу медењаци

 

jkl

У  сусрет празницима мултикултурална  Основна школа „Братство јединство“ Сомбор организује низ креативно-едукативних активности. Неке од њих су и више од тога. Украшавање медењака је стари занат и још увек постоје мајстори који се морају доказивати на такмичењима у овој, негде већ заборављеној, вештини.

 

Tematski dan: Drvo i projektna nastava

 

jkl

Projektna nastava je inovativan model koji menja ulogu učitelja i nastavnika. Ovo su već davno primenjivali i primenjuju nastavnici u OŠ „Bratstvo jedinstvo” Sombor, ali sada u još većem obimu.

Cilj projektne nastave je da učenici otkrivaju i povezuju znanja, učeći veštine koje će im svakako koristiti kasnije u životu, poput analitičkog mišljenja, odlučivanja, rada u timu, veštine komunikacije, prezentacije, vođenja diskusije, davanja i primanja povratne informacije i preuzimanje odgovornosti.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor