Smile

Актуелности

Potpuno drugačiji čas engleskog jezika

 

jkl

Učenici 4-1 gradske škole „Bratstvo-jedinstvo“ su počeli Dečju nedelju neuobičajenim časom engleskog jezika. Nastavnica Monika Vekonj je čas prepustila učenicima. Četiri učenika su se na časovima dodatne nastave pripremila i osmislila aktivnosti za taj čas. Tema časa bile su „Possessive.  

 

Дародавци из Аустралије

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“, Сомбор има несвакидашње пријатеље из Аустралије који сваке године долазе у Србију и у протеклих пет година доносе различите поклоне за ученике слабијег имовинског стања. Једне године су напунили школске торбе од уџбеника, свесака и остале потребштине, до гардеробе, уплате излета и екскурзија до слаткиша. 

 

Šećer

 

jkl

Da li ste se ikada pitali koja je razlika između belog, smeđeg i crnog šećera?  Šta dobijamo jednim, drugim, trećim? Da li je situacija slična kao sa belim i crnim hlebom? Na kraju – da li je crno uvek bolje?

 

„Прварица“ у ОШ „Братство-јединство“

 

jkl

Полазак у школу деци је честитала и градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић, која је књигу „Прварица“ и саобраћајни пакет уручила првацима у ОШ „Братство-јединство“ у Сомбору. Градоначелница  Голубовић пожелела је деци да им школски дани буду испуњени радошћу и смехом, те да вредно и марљиво уче.

 

Školski kalendar 2016-17 / Iskolanaptár 2016-17

 

jkl

 

ГОДИШЊИ КАЛЕНДАР РАДА ШКОЛЕ

 

Награђени ученици

 

jkl

Ученици ОШ „Братство јединство“ у Сомбору који су током године освојили награде на разним такмичењима, као и носиоци „Вукових“ и „специјалних“ диплома окупили су се на завршној, промотивној манифестацији Школе. 

 

Preliminarni rezultati na završnom ispitu

 

jkl

Bodovi

 

Ballagás

 

jkl

Ennek a tanévnek a végén is elbúcsúztunk az idei nyolcadikos diákjaintól.

 

 

БАКА ВЕЛИКОГ СРЦА

 

jkl

Емилија Шнајдербек по занимању је била службеница, а сада је бака. На први поглед је сасвим обична бака, али је оставила траг који ће ученици IV2 одељења  дуго памтити.

 

РАСПОРЕД ПРИПРЕМНЕ НАСТАВЕ ЗА ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

 

jkl

За ученике осмих разреда ће у периоду од 06. јуна до 14. јуна  2016. године у школи бити организована припремна настава за полагање завршног испита.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor