Smile

Актуелности

Награда „Мали Пјер“ у Сомбору

 

jkl

Лара Павић ученица другог разреда градске  ОШ „Братство јединство“ освојила је трећу награду на републичком такмичењу за најбољу карикатуру „Мали Пјер“.

Лара је у Београду на званичном проглашењу награда уз диплому добила и комплет за сликање као мотивацију да се и у будућности бави овом лепом уметношћу.

 

 

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧЈУ КАРИКАТУРУ

 

jkl

Ове школске године на такмичењу за најбољу дечју карикатуру „Мали Пјер"  које организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Пријатељи деце Србије учествовало је више од 9 000 основаца. И ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу и постигли запажене резултате.

 

 

 

РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА ТАРА - МИТРОВАЦ

 

jkl

Ученици II2 и IV2 су у периоду од 23. до 29. априла били на рекреативној настави на Тари у Дечјем одмаралишту "Митровац".

 

Izlet u Bezdan kod porodice Kanjo

 

jkl

 Družili smo smo se igrali i ručali na vikendici Kanjo. 

 Barátkoztunk, játszottunk és ebédeltünk a Kanyóéknál. 

 

Poseta studenata iz Nemačke i Srbije radi produbljivanje saradnje i ulazak u bilingvalne nastavu.

 

jkl

Vidi galeriju slika.

 

Дан девојчица

 

jkl

Последњи четвртак у априлу обележава  се као Дан девојчица. Ова манифестација помаже да се ради на превазилажењу родно заснованих стереотипа о свету рада и  занимања. 

Ученице седмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор са директорком мр Татјаном Јаничић посетиле су фирму А.Д. Севертранс. Како је Школа и у пројекту „Родна освешћеност, превенција насиља и дискриминације у вртићима и школама“ ово је била одлична прилика да се ученице упознају са разноврсним занимањима у оквиру ове фирме, отклоне предрасуде о „мушким“ и „женским“ занимањима, али и оснаже приликом одабира својих будућих професија.


 

 

Prvo mesto na MIRK-u

 

jkl

Đaci naše škole su osvojili prvo mesto sa Somborskim Ružama na Međunarodnoj Izložbi Ručnih Radova i Kolekcija u Čantaviru.
Iskolánk tanulói első helyezettek lettek a Zombori Rózsákkal együtt a csantavéri Nemzetközi Kézimunka és Gyűjtemény Kiállításon.

 

Час тениса

 

jkl

 Учитељи ОШ“Братство јединство“ Гордана Везмар,Валерија Николић,Золтан Кемивеш,Агица Видаковић Јовановић,Снежана Ивковић,Сузана Кочиш и Јожеф Шмит су са својим ђацима у четвртак,12.4.2018. посетили ТК Жак где је организован јавни час тениса. 

 

PRVI ČLANAK IVANA MESAROŠA U NOVOM RADIO SOMBORU

 

jkl

Prvi članak našeg mladog novinara-saradnika Ivana Mesaroša na našem portalu - podmladak Novog Radio Sombora se razvija, srećno i podrška Ivane, dobro nam došao Smile time ujedno najavljujemo i dalji serijal programskih emisija u radijskom delu našeg medija: za najmlađe "Deco zdravo" kao i "Sve je lako kad si mlad" u okviru omladinskog  kaže glavni i odgovorni  urednik  Novog  Radio Sombora, Siniša Stričević.

 

Hippo takmičenje iz engleskog jezika za osnovce

 

jkl

Osnovna škola “Bratstvo jedinstvo” u Somboru je i ove godine bila domaćin preliminarne runde 6. međunarodnog HIPPO takmičenja iz engleskog jezika. U ovom takmičenju učestvuju učenici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Rumunije, Italije, Albanije, Angole, Kipra, Grčke, Mađarske, Indije, Pakistana, Filipina, Rusije, Turske, Ukrajine, Vijetnama, Kine i Mongolije.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor