Smile

Актуелности

Oscar Wilde i ženska moda

 

jkl

Tematski čas o rodnoj ravnopravnosti.

 

КОЊОВИЋ У ПОСЕТИ ОШ „БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ СОМБОР

 

jkl

 

У  нашој школи је одржана Ликовна радионица ГАЛЕРИЈЕ МИЛАН КОЊОВИЋ , данас 8.03.2018.г.  од  13.00-14,00 часова.

Галерија СЛИКА.

 

 

РАДИОНИЦА „ПРИЧАЋУ ВАМ О МИЛАНУ КОЊОВИЋУ“

 

jkl

6. 03. 2018.г. од 13.00 до 13,45 часова  на Дечјем одељењу сомборске библиотеке „ Карло Бијелицки“ одржана је радионица „ Причаћу вам о Милану Коњовићу“  једна у низу радионица под покровитељством ДШБС у оквиру конкурса „Разгледница из школске библиотеке“.

 

 

Оштинско такмичење из математике

 

jkl

Оштинско такмичење из математике одржано је у ОШ,,Доситеј Обрадовић, у Сомбору. Ученици ОШ "Братство-јединство" из Сомбора постигли су значајне резултате. Прво место у категорији четвртих разреда освојио је Јован Сузић од учитељице Валерије П. Николић. У категорији петих разреда прво место освојио је Стефан Мишковић којег је припремао наставник математике Зоран Николић. Треће место у категорији четвртих разреда освојио је Урош Секулић од учитељице Слободанке Цицо Поповић. Свим ученицима и наставницима  честитамо на постигнутим резултатима.

 

Болничко одељење ОШ „Братство јединство“ у Сомбору

 

jkl

Добро чини – доброме се надај!

                    Радост дечице, сестрица и учитељице Нине Беретић на дечијем одељењу ОБ „Др Радивој Симоновић“ у Сомбору је била неизмерна 23. фебруарског јутра када су на врата одељења стигли елементи новог ормара. Ормар је намењен смештању свих досада прикупљених лектира, необавезне литературе и уџбеника, али и школског прибора, техничких апарата и дидактичког материјала који тек треба да стигне захваљујући несебичном гесту „Телеком Србија“ а.д. Београд.

 

Мојој мами, с љубављу

 

jkl

Као и сваке године, тако и ове,  ученици IV 2 Основне школе ,,Братство јединство" из Сомбора и њихова учитељица Слободанка Цицо Поповић угостили су маме уочи Осмог марта. 

 

Poseta Galeriji Milan Konjović

 

jkl

U četvrtak  1.03. 2018.g. od 13,00 časova  su učenici OŠ  „Bratstvo jedinstvo“ iz Sombora  sa nastavnicom Ljubinkom Mirić i bibliotekarkom Nadom Ljepojević  bili u poseti Galeriji Milan Konjović. Mada su prošle nedelje u okviru akcije DŠBS „Čitaj glasno“ već bili gosti Galerije, saradnja je nastavljena i ovaj put učenici su pogledali film o životu i delima našeg poznatog svetskog i somborskog slikara. Nakon veoma lepog i poučnog filma o  našem slikaru, kustos Nebojša Vasić nam je  zanimljivim i poučnim izlaganjem ispričao biografiju slikara i istoriju slikarstva i objasnio slike iz trenutne postavke Galerije. Naša jednočasovna poseta je završena dogovorom sa Jasminom Medić  za predstojeću likovnu radionicu u našoj školi. Zahvaljujemo se direktorki Mileni Rackov Kovačić, kustosu Nebojši Vasiću, Jasmini Medić i Fedori Šarčanski na divnom prijemu i saradnji.

                                                                                                                                Nada Ljepojević    

 

 

РАДИОНИЦА „СНЕШКО БЕЛИЋ“

 

jkl

Када смо се већ сви надали топлом пролећном времену, стигла је права зима с обиљем снега и хладним данима. Вероватно су се снегу обрадовали само малишани који су ове године замало остали ускраћени за уживанцију у играма на снегу. Они су једва дочекали да се улице забеле, па да се препусте зимским чаролијама.

 

„ЧИТАЈ ГЛАСНО“ - „У ЧИТАЊУ ЈЕ МОЋ И РАДОСТ“

 

jkl

НЕГУЈМО МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КУЛТУРУ

Дана 21.02.2018. г.  на  Дан матерњег језика поводом акције Друштва  школских библиотекара „ЧИТАЈ ГЛАСНО“ са слоганом  „У читању је моћ и радост“ у нашој школи ОШ „Братство јединство“ у Сомбору  ја библиотекарка, проф. Нада Љепојевић организовала сам низ активности којима смо занимљиво и подстицајно  обележили Дан матерњег језика.

 

ДАН ЉУБАВИ ОБЕЛЕЖЕН У БИБЛИОТЕЦИ

 

jkl

Разлог да ученици другог разреда Основне школе „Братство јединство“ у Сомбору и њихове учитељице Наташа Главоњић и Тања Михаљчић  оду у још једну   посету Дечјем одељењу градске библиотеке „Карло Бијелицки“ био је Дан љубави, 14. фебруар . 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor