Smile

Актуелностиa

"ИСКОРАК ИЗ НАСИЉА"a

 

jkl


Ученици трећег разреда наше школе  су у среду, 17. октобра, час ликовне културе реализовали у просторијама организације Сомборског едукативног центра. Повод за ову сарадњу био је ликовни конкурс који је Сомборски едукативни центар расписао за децу основношколског узраста на тему „Искорак из насиља". 

 

 

 

SLIKARSKA RADIONICA U BORAVKUa

 

jkl

 

Novi Radio Sombor realizujući gradski  medijski  projekat "Deco zdravo" prati aktivnosti osnovnih škola. Đaci somborske osnovne škole” Bratstvo Jedinstvo “  u boravku realizovali slikarsku radionicu.

Jednom je poznati  slikar Vincent van Gogh rekao:

“Dok jesen traje, ja neću imati dovoljno platna, boje, ni ruku da naslikam lepotu koju vidim”,
rekao je Vincent van Gogh.

 

 

Уличне тркеa

 

jkl

У нашем граду 19. Х одржане су уличне трке. Ученик I 2 Реља Лалић освојио је III место у категорији ученика од 1. до 4. разреда. Честитамо на још једним успеху!

 

Свакодневни живот у прошлостиa

 

jkl

Ученици шестог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор, који наставу похађају на мађарском матерњем језику, наставу предмета Свакодневни живот у прошлости обавили су у школској кухињи.

 

ЛЕТОПИСa

 

jkl

за школску 2018./2019.годину

ЛЕТОПИСИ су били један од жанрова старе српске књижевности у којима се даје кратак опис значајних догађаја у једној години. Савремени летописи обогаћени су фотографијама.


 

Општински кросa

 

jkl

Општински крос одржан је 12. Х на градском стадиону ,,Раднички". Прво место у категорији 1. разреда освојио је ученик I 2 Реља Лалић. Веома смо поносни на њега!

 

Nov prilog na sajtu RAVNOPLOV a

 

jkl

SIROTIŠTE I ŠKOLA ZA ZABAVILJE (OŠ "BRATSTVO-JEDINSTVO")

 

Радно, а ненаставноa

 

jkl

Протекла субота према календару Покрајинског секретаријата је била радна, али ненаставна.  Ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор су искористили ту суботу, да прикупе секундарне сировине и тиме допринесу активном очувању животне средине. Сви ученици са својим одељенским старешинама су били ангажовани на овој активности.

 

Упознај своју околинуa

 

jkl

Шта знате о селима у својој околини?  Колико их познајете? Познајете ли лепоте свога краја? Сви хрлимо да обиђемо познате бање, велике тржне центре, дај Боже и иностранство а о лепотама свог краја , част изузецима, мало шта знамо. Ово је била полазна претпоставка за дружење  ученика четвртог разреда основних школа  Сомбора, Чонопље и Гакова. 

У оквиру пројекта “ Примери добре праксе“  наставници Основне школе „Мирослав Антић“ из Чонопље  Стевана Поповић , Весна Кекић , Адријана Мијић и  Емина Калајџић, Дара Нинковић  су угостиле ученике четвртог разреда   Основне школе „Братство јединство“  Сомбора са учитељицама Агицом Видаковић Јовановић и Снежаном Ивковић као и ученике из Гакова учитељице Драгице Тодорчевић.

 

Vetrometria

 

jkl

Posle grupnog rada ekoloskih factora,za domaci zadatak su imali da naprave vetrometar i rezultat vidite na slikama.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor