Smile

Актуелности

РАДИОНИЦЕ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

 

jkl

У оквиру својих активности СЕЦ организује и радионице народне традиције за ученике основношколског узраста које реализује Бојана Добриловић, професор разредне наставе. Недавно је реализовала и прве радионице са другацима. Тема којом су се малишани бавили била је народња ношња.  

 

ДРУГАЦИ КОД ЗУБАРА

 

jkl

О важности одржавања оралне хигијене, значају правилне исхране и редовне контроле  ученицима другог разреда  наше школе који су били  на редовном систематском стоматолошком прегледу у дечијој зубној амбуланти Дома здравља „др Ђорђе Лазић"  говорила је др Клара Фекете, специјалиста дечије и превентивне стоматологије.  

 

Гости из Дунаујвароши

 

jkl

Ученици Основне школе „Ђерђи Дожа“ из Дунаујвароши, Мађарска, који похађају изборни предмет: српски језик, посетили су Сомбор и ОШ „Братство јединство“. Директорка Основне школе „Ђерђи Доже“ из Дунаујвароши, Мађарска, Марта Фаркаш, директор музеја у Дунаујвароши Ласло Фаркаш и специјални педагог Анико повели су 14 ученика који уче српски језик на једнодневни излет у Србију за време Дечје недеље. 

 

A Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei ismerkedtek a szerbiai várossal

 

jkl

A minap vendégségben jártak a Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei a vajdasági Zombor (Szerbia) városának Testvériség-egység Általános Iskolájában. 

 

УЧЕСТВОВАЛИ У "СОМБОРСКОМ ЛЕТУ"

 

jkl

У оквиру „Сомборског лета" у вечери предвиђеној за дечији програм наступили су ученици наше школе.

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА И ПРИЈЕМ ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ТАКМИЧАРЕ

 

jkl

У петак, 16. јуна, у нашој школи је организован је свечани пријем првака.

Истога дана у школи је организован и свечани пријем за ученике који су током протекле школске године освајали награде на такмичењима и смотрама које организује министарство просвете.

 

„NA PUTU KA NEMAČKOJ JEZIČKOJ DIPLOMI“

 

jkl

Učenici naše  škole  su i ove školske godine imali priliku da u okviru međunarodnog projekta  „Na putu ka Nemačkoj jezičkoj diplomi" polažu ispit iz nemačkog jezika i dobiju sertifikat priznat u međunarodnim okvirima.

 

НА ДИДА ХОРЊАКОВОМ САЛАШУ

 

jkl

Ученици првог разреда и одељења на Буковцу   провели  су дан ван учионице на Дида Хорњаковом салашу у близини Сомбора.

 

НАНИЗАЛИ СЈАЈНЕ СПОРТСКЕ РЕЗУЛТАТЕ

 

jkl

Већ годинама ученици наше школе постижу значајне резултате на спортским такмичењима. И ове године успеси на спортским теренима нису изостали.

 

ОД ИДЕЈЕ ДО АПЛАУЗА

 

jkl

У понедељак, 12. јуна, на Дечјем одељењу Библиотеке премијерно је изведена луткарска представа Замислите, по мотивима песме Душка Радовића, ауторке Буча Милице.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor