Smile

Актуелностиa

Celija od plastelinaa

 

jkl

Na casu iz biologije ucenici sedmih razreda su na prakticnom primeru ponavljali gradivo o gradji celije.

 

Час плеса у школиa

 

jkl

Плес постоји од давних времена и претпоставља се да је још прачовек плесао око ватре. На овај начин човек изражава своје емоције, зближава се са другим људима, прича причу кроз покрет тела. Плес је део општег васпитања, а за здравље је спортска активност.

 

 

ЧАРОБНИ ЧАС У МУЗЕЈУ a

 

jkl

У оквиру реализације овогодишњег Градског медијског  пројекта „ Децо здраво“ Нови Радио Сомбор прати активности током Дечије недеље;  у Градском музеју приликом посете ђака сомборске ОШ„ Братство јединство“.

 

Дечја недеља – поклон представа вртићимаa

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор угостила је 12 група деце из вртића Бајка, Венчић, Врапчић, Сулавер, Маслачак, Ђанић и Вишњица, укупно 300 деце.

 

Први дан у школи и први поклониa

 

jkl

Заменици градоначелнице Сомбора, Атила Прибила и  Борис Буловић ,у оквиру већ устаљене праксе даривања ученике првог разреда на територији општине Сомбор, први час посетили су Основну школу „Братство јединство“ и том приликом уручили „Прварице“ за ђаке прваке, као и прслуке за кретање у саобраћају.

 

Drugari iz Mađarske u posetia

 

jkl

Osnovna škola „Bratstvo jedinstvo“ Sombor ugostila je 30 osnovaca iz Dunaharszti, Republika Mađarska. Ovaj gradić nadomak Budimpešte su sredinom XVIII naselili Nemci, tako da i gosti iz Osnovne škole Hunjadi Janoš uče nemački jezik sa fondom od 6 časova nedeljno. Učenici su došli u svojim uniformama kao i kravatama koje su karakteristične za njihovu školu.

 

Освећење школе за почетак школске година на Буковцуa

 

jkl

Основнa школа „Братство јединство“ Сомбор, издвојено одељење који се налази у салашарском насељу Буковац, почела  је школску годину  молитвом за почетак школске године.

 

MEЂУНАРОДНИ ДАН МИРАa

 

jkl

 

У петак 21. септембра 2018. г. у међусмени, у периоду од 13,10 - 13,50 ,на часу Грађанског васпитања у нашој школи „Братство јединство"у  Сомбору ,обележен је овај  важан датум. Ученици осмих разреда су посетили продужени боравак у нашој школи и сликарском радионицом, писањем порука мира и разговором о овом посебном дану пренели ученицима  нижих разреда важне информације о овом значајном празнику.

 

 

Лепе речиa

 

jkl

Ученици I 2 и њихова учитељица Слободанка Цицо Поповић реализовали су прве часове пројектне наставе. 

 

Чепом до осмехаa

 

jkl

Настављена традиција хуманитарне акције „Чепом до осмеха“ ђака и наставника ОШ „Братство јединство“ у Сомбору

*Ученици осмих разреда сомборске градске школе Братство јединство су са наставницама Љубинком Мирић и Надом Љепојевић на часу грађанског васпитања у петак, 14.09.2018, у 13:10 часов посетили SEC ( СОМБОРСКИ ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР)

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor