Smile

Актуелностиa

ПРИЧЕ О БАКИНОЈ ШКРИЊИa

 

jkl

На часу  предмета "Свет око нас" други разреди наше школе имали су гошћу-предавача .

 

ЧАС НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА У МУЗЕЈУa

 

jkl

Амбасада Савезне Републике Немачке у сарадњи са Градом Сомбором и Удружењем Немаца Герхард организовала је изложбу „Мартин Лутер реформација и њене последице" у Градском музеју Сомбор.

 

ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈИХ ПОЗОРИШНИХ ПРЕДСТАВАa

 

jkl

На четвртом Фестивалу дечијих позоришних представа у организацији Црвеног крста Србије, који је од 5. до 7. априла у оквиру програма "Промоција хуманих вредности" одржан у Београду у "Театру 78", екипа сомборског Црвеног крста освојила је прво место. Црвени крст представљали су ученици наше школе под руководством учитељице и члана Управног одбора Црвеног крста Сомбора Снежане Ивковић.

 

Robotika: prvo školsko koloa

 

jkl

Pobednik prvog školskog kola iz robotike je Đokić Danilo VI3.

 

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ "ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ"a

 

jkl

Остварен је велики успех ученика ОШ"Братство јединство „Сомбор на општинском такмичењу под називом „Шта знаш о саобраћају".

 

БИЛИНГВАЛНА НАСТАВАa

 

jkl

Билингвална (двојeзична) настава у свeту увeдeна јe 80-тих година прошлог вeка, а у школама у Србији одржава сe од 2004. годинe и сада сe одвија у 13 школа, осам основних и пeт гимназија.

Наша школа је, услед потребе друштва, конкурисала за оснивање српско-немачког билингвалног одељења за школску 2017/18. годину.

 

УСКРШЊА ПРОДАЈАa

 

jkl

У сусрет највеселијем хришћанском празнику, Ускрсу,  у нашој школи  су другу половину априла месеца обележиле ускршње активности и радионице.

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕa

 

jkl

Окружно такмичење из математике одржано је 25. марта 2017. године.

 

 

КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДАa

 

jkl

Ученици наше школе су и ове године учествовали на Књижевној олимпијади, такмичењу које се за основце организује за ученике седмог и осмог разреда.

 

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕa

 

jkl

Одржано је такмичење из српског језика и језичке културе.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor