Smile

Актуелности

ПРЕДСТАВЉАЊЕ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА УЧЕНИЦИМА ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

 

jkl

 

У оквиру планираних припрема четвртог разреда за предметну наставу  професорица немачког језика, Катарина Боа Горјанац, се представила четвртацима. 

 

 

 

ЛУДЕ ФРИЗУРЕ

 

jkl

У нашој школи постоји Вршњачки тим, чији састав чине представници одељења од 4. до 8. разреда. Задатак Вршњачког тима је да на нивоу школе организује разне активности како би на тај начин промовисао другарску и пријатну атмосферу у школи, а самим тим и радио на превенцији насиља.

У четвртак, 30. априла, у организацији Вршњачког тима је организована Ревија лудих фризура. У ревији су учествовали углавном ученици нижих разреда и на тај начин развеселили атмосферу на великом одмору. Жири (ученици петог и шестог разреда) је у обе смене одабрао по три најлуђе фризуре. Победници су се за награду засладили чоколадицама.

Власници најлуђих фризура који су награђени су:

1. Томислав Вајганд 3/1                                                          1. Мина Миладић 2/1

2. Милица Деспот 1/1                                                              2. Маријана Лукић 2/2

3. Жељко Јерковић 3/2                                                           3. Дајана Антић 4/1

 

ПРОЛЕЋНИ КРОС

 

jkl

У среду, 29. априла, одржан је пролећни крос. Резултати по разредима можете видети на следећој страници.

 

 

 

ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ

 

jkl

 

У недељу, 26. априла, на полигонима испред Градског базена и Градске хале "Мостонга", одржано је Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају". Такмичило се 76 ученика из пет градских и шест сеоских школа. 

Александра Лазић 6/1 освојила је прво, а Кристијан Ваш 8/1 треће место. Обоје су се пласирали на следећи ниво такмичења. У екипном пласману наша школа заузела је друго место. Ученике је за такмичење припремала наставница Олга Насадил Стрика.  

Окружно такмичење  ће бити одржано 10. маја у Апатину. Представницима наше школе желимо много успеха у даљем такмичењу.

 

 

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

jkl

 

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда, су 24. и 25. априла, у оквиру пробног завршног испита  полагали тест из математике, српског/матерњег језика и комбиновани тест  (биологија, географија, историја, физика и хемија).

Организатор је  Министарство просвете, науке и технолошког развоја у циљу припреме ученика осмог разреда за завршни испит.

Званични термини полагања завршног испита и календар уписних активности биће ускоро утврђени, а конкурс за упис у средње школе Министарство просвете ће објавити почетком маја. 

 

 

 

ДРУГО МЕСТО ЗА ВЕСНУ ЗЕЦ

 

jkl

Ученица 3/2, Весна Зец, освојила је друго место за читалачки дневник на Републичкој смотри "Читалићи 2015" у посебној категорији инспиратори-расковничари. "Категорију Расковничари смо осмислили јер је пристигло много дненвика и сваки од њих је прави бисер", рекла је Маја Радоман Цветићанин координатор пројекта. "Види са да су у њих уложила труд и деца, и родитељи, ментори. Зато смо одлучили да за идеје, изиузетна запажања, сугестивне записе, мапе ума, велики број прочитаних дела...издвојимо и те посебне дневнике који нас тим својим оригиналностима маме на читање и отварају врата тајанственог света, баш као што то чини тајанствена биљка расковник."

Весни је ментор у изради дневника била њена учитељица Тања Михаљчић. Честитамо им обема на постигнутом резултату. 

 

 

 

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА "МИСЛИША"

 

jkl

 

На математичком такмичењу "Мислиша 2015" ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Лазар Костић 3/1, 4. место и похвалница

Слађана Малиновић 3/2, 4. место и похвалница

Весна зец 3/2, 4. место и похвалница

Лука Шево 3/2, 4. место и похвалница

Никола Бабић 4/1, 4. место и похвалница.

Честитамо ученицима и учитељицама Наташи Главоњић, Тањи Михаљчић и Агици Видаковић Јовановић.

Више детаља о резултатима такмичења можете видети на сајту http://www.mislisa.rs/.

 

 

 

ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ - ТЕСТИРАЊЕ

 

jkl

 

На Међународни дан дечје књиге, 2. априла 2015. године, у нашој школи одржано је једнокружно тестирање у вештини разумевања прочитаног и писменом изражавању,,Читалићи 2015″. Тестове ће прегледати комисија у  ОШ,,Вожд Карађорђе" у Алексинцу, а коначне ранг листе биће објављене  20. априла.

 

 

Више детаља о пројекту "Читалићи"  можете видети на сајту citalici.wordpress.com  

 

 

 

УСКРШЊА ПИЈАЦА

 

jkl

 

У нашој школи се традиционално, већ шесту годину одржава „Ускршња пијаца" коју организују ученици млађих разреда и њихови учитељи. Ученици на тезгама испред школе продају шарена јаја, ускршње честитке и разне ускршње декорације уочи великог хришћанског празника Ускрса. Ове године Ускршња пијаца одржана је у четвртак, 2. априла, а интересовање грађана за изложене аранжмане било је велико. Наши мали продавци  ће новац који су зарадили продајом својих рукотворина искористити за куповину лопти, слткиша, одлазак на излет, екскурзију...

 

 

 

„ЗЛАТНЕ РУКЕ СОМБОРКЕ“

 

jkl

 

Представнице Удружења жена „Златне руке Сомборке" биле су гости наше школе 25. марта ове године. Домаћини су им били ученици трећег разреда, а сарадња је организована у оквиру наставног предмета народна традиција.

Наставни план и програм предвиђају да се ученици у трећем разреду у оквиру овог предмета упознају са старим занатима. Желећи да ученицима што више приближимо вез позвали смо везиље у госте.   

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor