Smile

Актуелности

ДАН ШКОЛЕ

 

jkl

Дан толеранције
Основна школа „Братство јединство" , Сомбор прославила је свој Дан школе, који је уједно и Међународин дан толеранције. 
У складу са лепотом различитости који школа негује и подстиче програм је био шаролик и динамичан. Тема овогодишње приредбе била је љубав.Прваци су као и увек очарали својом спонтаношћу, ученици другог разреда су увежбали кореографију и с осмехом пленили публику, ученици трећег разреда показали су колико лепих скечева могу изражајно изрецитују, чуло се много лепих песама, игроказ на мађарском је одушевио својом причом о љубави, али и лепим ношњама, певало се „Нек свуд љубав сја..." , била је и изворна песма на румунском, савремени плес старијих ученика, затим састав као омаж школи, народна песма у плесу и фрулици, али и труба је одјекнула салом под вештим прстима и добрим задахом ученика. 
Богат програм испунио је очекивања ученика, родитеља, гостију, пријатеља школе али и пензионера који сваке године долазе на приредбу, одајући почаст школи у којој су провели много лепих и занимљивих година.
Лепо, шаролико и с љубављу протекао је још један Дан школе.

Татјана Јаничић

 

Предшколци у посети

 

jkl

Основна школа „Братство јединство" из Сомбора отворила је своја врата будућим ђацима првацима, сада још увек предшколцима из предшколске установе „Вера Гуцуња" из Сомбора.

 

Одбојка ученица и наставница

 

jkl

Вршњачки тим Основне школе"Братство-јединство"  из Сомбора је у току Дечје недеље организовао је одбојкашки сусрет ученица и наставница. У веома динамичној утакмици, пуној преокрета, наставнице су ипак изгубиле  тесним резултатом у трећем сету. Утакмица је ипак допринела добром расположењу и физичкој  активности свих учесница овог сусрета. Како је свима било занимљиво, договорено је да у наредној недељи буде реваш меч.

Татјана Јаничић

 

ЕКО ОЛИМПИЈАДА

 

jkl

У среду (8. октобра) у Сомбору  отворена "ЕкОлимпијада", еколошко-спортска манифестација, чији је циљ промоција спорта и екологије међу учесницима основних школа у Србија. Тим поводом прослављени одбојкаш Андрија Герић, заједно са члановима Градског већа, Спортског савеза града Сомбора и уз помоћ ученика осмих разреда наше школе " Братство-јединство" посадили су пет туја испред Жупаније као симбол пет кругова Олимпијског комитета. Ученици нижих разреда основних школа па и наше учили су о заштити  животне средине, а ученици старијих разреда одмерили су снаге у "ЕкО фудбалу". Сви учесници су добили дипломе и брошуре. Учесници ове манифестације су уживали у дружењу са прослављеним спортистом и створили свест о значењу спорта и екологије.


Учитељица Наташа Главоњић


 

 

Семинар

 

jkl

Основна школа „Братство јединство" из Сомбора претходног викенда окупила је већину свог колектива на дводневном семинару „Читањем и писањем до критичког мишљења" у организацији Центра за интерактивну педагогију који су водиле др Живка Крњаја и мр Милица Ћебић.

Критичко  мишљење је сложен процес мишљења који у себи обједињује различите изворе сазнања, појмове и чињенице доводи их у нове односе и ствара преобликовану слику света који сазнајемо.

На овом семинару наставници су освежили нека већ постојећа знања, али стекли и нека нова знања из области различитих техника учења које ће радо уврстити у свој рад.

 

 

 

Završna priredba

 

jkl

Mađarska niža odeljenja su sa svojim učiteljima u okviru svečanog programa oprostili od ove školske godine.

 

Čuvari prirode na izletu

 

jkl

Mađarska niža odeljenja su sa svojim učiteljima išli u maju na jednodnevni izlet u Telečku, zatim u junu u Bogojevo. Slike govore za sebe...

 

Креативне радионице

 

jkl

Током зимског распуста одржане су креативне радионице
за сомборске предшколце. Учитељица Слободанка Цицо
Поповић је 13. јануара 2014. са предшколцима из вртића
"Венчић" реализовала "Штрумпф" радионицу

 

Добро нам дошли ђаци прваци

 

jkl

У част доласка ђака првака у нашу школу ученици четвртих разреда,
њихови учитељи Валерија П. Николић, Слободанка Цицо Поповић,
Јожеф Шмит и наставица Наташа Дамљановић припремили су и 
18. јуна 2014. године извели приредбу на српском, мађарском и 
енглеском језику. Приредбу је, звуцима трубе, увеличао ученик наше школе Ненад Гвозденац.

 

Чувари природе у акцији

 

jkl

Ученици IV 2 и њихова учитељица Слободанка Цицо Поповић,
током школске 2013/2014. године, сакупљали су пет амбалажу
за рециклирање. Зарађеним новцем купили су саднице цвећа и 
уредили цветни врт у школском дворишту.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor