Smile

Актуелностиa

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРАa

 

jkl

 

У суботу, 27. фебруара 2016. године, одржано је Општинско такмичење рецитатора.

Наташа Лукач, ученица IV2 разреда наше школе, једна је од четири најбоље учеснице у категорији нижег основношколског узраста. Остварила је пласман на Зонску смотру рецитатора. Наташу је за такмичење припремала учитељица Тања Михаљчић. 

 

 

 

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ РЕЦИТАТОРАa

 

jkl

 

Школско такмичење рецитатора у нашој школи одржано је19. 02. 2016. године. Пред жиријем који су чинили Татјана Јаничић, Снежана Качандонов, Агица Видаковић Јовановић и Нада Љепојевић, представили су се мали, талентовани рецитатори.

Ученици су рецитовали лепе, дечије песме које су измамљивале аплаузе и ставиле жири на велике муке. Поштујући критеријуме по којима се вреднују рецитатори (акцентуација, изражајност, природност, дикција, сугестивност рецитовања, као и остваривање мисаоно емотивних садржаја), жири је  одлучио да ће школу на општинском такмичењу у категорији млађих разреда представљати:

Марија Милковић (II 1разред, учитељица Валерија П. Николић), Михајло Милковић (IV 1 разред, учитељица Наташа Главоњић), Наташа Лукач  и Јована Михајлов ( обе ученице IV 2 разреда, учитељица Тања Михаљчић) и Исидора Асић (IV разред - издвојено одељење на Буковцу, учитељица Љиљана Тица).

Пожелимо им много успеха у даљим такмичењима.

 

 

 

ОДРЖАНО ЈЕ ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕa

 

jkl

 

Школско такмичење из математике одржано је 23. јануара 2016. године. На овогодишњем такмичењу учествовао је велик број ученика.

На основу остварених резултата пласман на општинско такмичење остварили су следећи ученици: Стефан Мишковић, Кристина Коловић, Матеј Вилим, Андреј  Максимовић, Ања Грбић, Соња  Керезовић ( ученици III 1 разреда, учитељица Гордана Везмар), Михајло Олујић , Дијана Зец , Ђорђе Танурџић, Стефан Ристић (ученици  III 2 разреда, учитељица Валерија Николић), Лазар Костић, Милан Гојковић, Милош Томић ( ученици IV 1 разреда, учитељица Наташа Главоњић), Слађана Малиновић, Игор Кнежевић, Весна Зец, Теодора Аврамовић, Лука Шево, Алекса Бјелајац (ученици IV 2 разреда, учитељица Тања Михаљчић), Едвард Цветковић, Лара Конц (ученици IV 3 разреда, учитељица Ангела Велфл).

Међу ученицима старијих разреда школу ће на такмичењу представљати: Никола Бабић и Катарина Катанић (V разред, наставница Снежана Тошановић), Матео Радич , Ђорђе Дацић, Владимир Раич и Прибила Лехел (VI разред, наставници Јована Миљић и Ервин Бриндза), Сара Роквић (VII разред, наставница С. Тошановић) и Ана Мишковић  (VIII разред, наставница Ј. Миљић). 

Такмичаре математичаре  27. 02. 2016. године очекује општинско такмичење, а потом окружно и републичко. Пожелимо им сву срећу и успех на следећим нивоима такмичења!

 

 

Лекар као предавачa

 

jkl

Ученици седмог и осмог разреда ОШ“Братство јединство „ из Сомбора су 22.1.2016. у оквиру реализације програма професионалне оријентације имали прилику да угосте др Весну Илић дермато –венеролога.

 

U ŠKOLI AKTIVNI PREDŠKOLCIa

 

jkl

Učitelji i nastavnici Osnovne škole „Bratstvo jedinstvo", Sombor i ove godine su otvorili svoja srca i vrata škole za predškolce. Pred novu godinu učitelji i nastavnici osmislili su različite aktivnosti koje bi predškolce animirali i  pružili im priliku za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Deca su imala prilike da  vežbaju  finu motoriku ruku i prstiju,  koordinaciju oko ruka, zatim su  učili praznične pesmice i običaje vezane za ove prostore i praznike koje se slave.

Deca su tom prilikom i ponela sa sobom svoje kreacije, čestitke, Sneške beliće, ukrase za jelku, novogodišnje kape, maske i sve ono što su uspeli da naprave.

Blagovremene informacije o ovim radionicama doprinelo je da puno dece prođe kroz ove radionice na radost dece i nastavnika koji su ih izvodili.

                                                                                                                                Tatjana Janičić

 

 

 

НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈАa

 

jkl

Ученици Основне школе „Братство јединство" Сомбор, у издвојеном одељењу на Буковцу, традиционално сваке године приређују приредбу поводом Нове године како за своје ђаке тако и за бројну публику из овог насеља.

Ђаци су заједно са својим учитељицама Љиљаном Тицом и Бранкицом Асић  спремили представу у којој су улоге имали како ђаци, тако и учитељице. Замиљива представа одушевила је бројну публику, родитеље, родбину, млађу и старију браће и сестре, али и Деда Мраза. Ово изненађење организовали су родитељи  да би обрадовали и наградили своју децу.

Најзанимљивији део, препричавали су ђаци, биле су саме пробе где су учитељице подсећале ђаке на текст, али и где су ђаци подсећали своје учитељице на текст представе. Комбинација познатих бајки „Снежана и седам патуљака", „Црвенкапа", „Ивица и Марица", „Пепељуга"  и друге лепо су се уклопили у новогодишњи аранжман које су учитељице брижљиво осмислиле и реализовале.

  

 

 

 

Бал под маскамаa

 

jkl

 

Бал под масакама у продуженом боравку

 

Ученици који похађају продужени боравак у ОШ „Братство јединство" Сомбор су још једном направили забаву за себе. Ђаци су заједно са својом учитељицом из боравка Снежаном Јовић правили новогодишње маске које ће моћи искористити и у другим приликама.

Радост и уживање прављења маски није било ништа мање занимљиво од презентације и промоције маски. Карневали још увек нису кренули по свету, али у продуженом боравку школе све је спремно.

                                                                                                                                Татјана Јаничић

 

 

 

У ДЕЦЕМБРУ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕa

 

jkl

креативне радионице са децом предшколског узраста у ОШ"Братство јединство"

28.12.2015.  9-12h 

29.12.2015. 9-12h

30.12.2015. 9-12h

Све информације можете добити на телефон 412-364 или у просторијама школе.

 

УЧИМО И ВОЛИМО МАЂАРСКИ ЈЕЗИКa

 

jkl

 

Основна школа „Братство јединство" као једина градска двојезична школа понудила је ђацима нижих разреда који наставу похађају на српском језику, секцију учења мађарског језика. Због велике заинтересованости ђака формиране су две групе.

На свој особен и методички веома активан начин учитељ Јожеф Шмит је анимирао млађе школарце да се укључе у рад ове секције и науче мађарски језик, као  језик средине. Велики број заинтересованих полазника је доказ да се добар рад веома цени.

Своје знање са  првог часа приказали су и управи школе.

 

                                                                                                                Татјана Јаничић

 

 

 

Прослава ДАНА ШКОЛЕa

 

jkl

 

Међународни дан толеранције

ОШ"Братство јединство „Сомбор прославила је свој 59. рођендан  у понедељак 16.11.

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor