Smile

Актуелностиa

ПРОЛЕЋНИ КРОСa

 

jkl

У среду, 29. априла, одржан је пролећни крос. Резултати по разредима можете видети на следећој страници.

 

 

 

ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУa

 

jkl

 

У недељу, 26. априла, на полигонима испред Градског базена и Градске хале "Мостонга", одржано је Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају". Такмичило се 76 ученика из пет градских и шест сеоских школа. 

Александра Лазић 6/1 освојила је прво, а Кристијан Ваш 8/1 треће место. Обоје су се пласирали на следећи ниво такмичења. У екипном пласману наша школа заузела је друго место. Ученике је за такмичење припремала наставница Олга Насадил Стрика.  

Окружно такмичење  ће бити одржано 10. маја у Апатину. Представницима наше школе желимо много успеха у даљем такмичењу.

 

 

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТa

 

jkl

 

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда, су 24. и 25. априла, у оквиру пробног завршног испита  полагали тест из математике, српског/матерњег језика и комбиновани тест  (биологија, географија, историја, физика и хемија).

Организатор је  Министарство просвете, науке и технолошког развоја у циљу припреме ученика осмог разреда за завршни испит.

Званични термини полагања завршног испита и календар уписних активности биће ускоро утврђени, а конкурс за упис у средње школе Министарство просвете ће објавити почетком маја. 

 

 

 

ДРУГО МЕСТО ЗА ВЕСНУ ЗЕЦa

 

jkl

Ученица 3/2, Весна Зец, освојила је друго место за читалачки дневник на Републичкој смотри "Читалићи 2015" у посебној категорији инспиратори-расковничари. "Категорију Расковничари смо осмислили јер је пристигло много дненвика и сваки од њих је прави бисер", рекла је Маја Радоман Цветићанин координатор пројекта. "Види са да су у њих уложила труд и деца, и родитељи, ментори. Зато смо одлучили да за идеје, изиузетна запажања, сугестивне записе, мапе ума, велики број прочитаних дела...издвојимо и те посебне дневнике који нас тим својим оригиналностима маме на читање и отварају врата тајанственог света, баш као што то чини тајанствена биљка расковник."

Весни је ментор у изради дневника била њена учитељица Тања Михаљчић. Честитамо им обема на постигнутом резултату. 

 

 

 

РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА "МИСЛИША" a

 

jkl

 

На математичком такмичењу "Мислиша 2015" ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Лазар Костић 3/1, 4. место и похвалница

Слађана Малиновић 3/2, 4. место и похвалница

Весна зец 3/2, 4. место и похвалница

Лука Шево 3/2, 4. место и похвалница

Никола Бабић 4/1, 4. место и похвалница.

Честитамо ученицима и учитељицама Наташи Главоњић, Тањи Михаљчић и Агици Видаковић Јовановић.

Више детаља о резултатима такмичења можете видети на сајту http://www.mislisa.rs/.

 

 

 

ЧИТАЛИЋИ КЛИКЕРАШИ - ТЕСТИРАЊЕa

 

jkl

 

На Међународни дан дечје књиге, 2. априла 2015. године, у нашој школи одржано је једнокружно тестирање у вештини разумевања прочитаног и писменом изражавању,,Читалићи 2015″. Тестове ће прегледати комисија у  ОШ,,Вожд Карађорђе" у Алексинцу, а коначне ранг листе биће објављене  20. априла.

 

 

Више детаља о пројекту "Читалићи"  можете видети на сајту citalici.wordpress.com  

 

 

 

УСКРШЊА ПИЈАЦАa

 

jkl

 

У нашој школи се традиционално, већ шесту годину одржава „Ускршња пијаца" коју организују ученици млађих разреда и њихови учитељи. Ученици на тезгама испред школе продају шарена јаја, ускршње честитке и разне ускршње декорације уочи великог хришћанског празника Ускрса. Ове године Ускршња пијаца одржана је у четвртак, 2. априла, а интересовање грађана за изложене аранжмане било је велико. Наши мали продавци  ће новац који су зарадили продајом својих рукотворина искористити за куповину лопти, слткиша, одлазак на излет, екскурзију...

 

 

 

„ЗЛАТНЕ РУКЕ СОМБОРКЕ“a

 

jkl

 

Представнице Удружења жена „Златне руке Сомборке" биле су гости наше школе 25. марта ове године. Домаћини су им били ученици трећег разреда, а сарадња је организована у оквиру наставног предмета народна традиција.

Наставни план и програм предвиђају да се ученици у трећем разреду у оквиру овог предмета упознају са старим занатима. Желећи да ученицима што више приближимо вез позвали смо везиље у госте.   

 

 

 

“МИНУТ ЗА ЗДРВЉЕ”a

 

jkl


У оквиру сарадње са поливалентно-патронажном службом  Дома здравља „др Ђорђе Лазић" у Сомбору у поводу обележавања Светског дана здравља, 7. априла,  у току марта су одржана  предавања за ученике млађих  разреда наше школе о здравој исхрани и здравим стиловима живота.

Весна Михаљчић, струковна медицинска сестра, одржала је предавања у циљу превентивне здравствене едукације наших ученика. Предавања су била фокусирана на здравом начину исхране и значају физичких активности за правилан раст и развој деце. 

 

 

 

HIPPO такмичење из енглеског језикаa

 

jkl

HIPPO такмичење је међународно такмичење из енглеског језика. У овом такмичењу учествују ученици из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Словеније, Бугарске и Италије. Такмичење је осмишљено с циљем промовисања важности познавања енглеског језика и са жељом да се деца из различитих земаља упознају и друже. Ово је трећа година како се такмичење одржава, а ове године Кристијан Векоњ, професор енглеског језика и књижевности, пријавио је Рељу Тохоља 7/1 и Марка Ардалића 7/2 на ово такмичење. Прелиминарна рунда такмичења одржана је у нашој школи, а ученици који се пласирају на следећи ниво такмичења такмичиће се у финалу у Италији.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor