Smile

ВОЛОНТИРАЊЕ И ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА


ВОЛОНТИРАЊЕ И ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА

Ученици седмог и осмог разреда наше школе посетили су Средњу пољопривредно прехрамбену школу и њихово газдинство. Основношколарце примио је директор Средње пољопривреднопрехрамбене школе Јово Ћато и том приликом представио школу и газдинство, упознао будуће средњошколце са смеровима које ове године уписују и погодности и могућности које ова школа нуди.

 На газдинству школе је смештено и УГ"Грива" који се између осталог бави и терапијским јахањем о чему су нешто више говорили Горан Лекић и Јасмина Бељански Лекић. Ученици су имали прилике да се упознају са коњима, да чују причу о томе како помажу деци са посебним потребама, да виде где и како живе коњи, шта воле,а шта не.

На газдинству је био и Никола Коњовић, наставник праксе у СППС и ради са „Гривом", који је приказао сарачко седларски занат. Свој занат користи и тако што прилагођава опрему јахачима са терапијског јахања.

Помажући око коња, ученици седмог разреда су у оквиру наставе Грађанског васпитања волонтирали и за награду добили могућност да јашу. Највише интересовања изазвао је коњ „Буцко" који је, сходно свом имену и карактеру, служио за мажење, храњење и јахање.

Гостопримљиви домаћини, леп повод и диван дан допринелу су да сви буду задовољни,нарочито педагог Љубинка Мирић и директорка Татјана Јаничић које су и организовале овај сусрет.

                                                                                                                                Татјана Јаничићповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor