Smile

У посети УГ „Грива“


У посети УГ „Грива“

Увек расположени домаћини Јасмина и Горан Лекић примили су малу, али одабрану групу и упознали их са удружењем и њиховим циљевима.

На економији Средње пољопривредне школе налази се удружење  и ергела, где су ученици, видели, чули и научили о коњима који тамо бораве. Имали су прилике да помазе коње, да тимаре Буцка, плету плетенице од гриве Гаетани и да још понешто науче о овим племенитим животињама.

Након лепе приче и дружења са  коњима, ученици су чули причу о опреми које користе јахачи и имали прилике да испробају исту.

За крај ђацу су имали прилике да јашу Буцка и Гаетану, да вежбају координацију покрета на коњима. Јахали су прво држећи узде са обе руке, па са једном, па без држања узда, затим су се окретали на страну у току јахања, истезали и на тај начин вежбали. За крај су имали обавезу да током  јахања гађају лоптицама мете и да бацају обруче на штапове на већој удаљености и то из покрета.

Сет лепих вежби које је осмислила Јасмина Лекић Бељански увелико је допринео порасту самопоуздања малих јахача као и бољој координацији покрета.

За крај овог лепог дружења ђаци су се захвалили коњима и нахранили и уз то додали јабуке и шећер који су за њих припремили.

                                                                                                                                Татјана Јаничићповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor