Smile

"АЈДЕ МИ ЧИТАЈ"


Денис Ковач, писац из Загреба,  рођен је 1967. године у Бачком Моноштору. Средњу школу завршио је у Сремској Каменици, а потом Вишу педагошку школу у Сомбору. Ради као библиотекар. Слободан је уметник, песник, писац,  илустратор,  кантаутор, композитор, забављач. Снимио више спотова од који су веома популарни „Дуг" „Књиге" и „Теби".

Песмице из збирке „Ајде ми читај"  настале су тако што су песника његова деца често молили да им чита. Читао им је пуно, али је и сам смишљао приче и песме од којих је начинио сликовницу. Збирка садржи шеснаест песмица и низ илустрација аутора. Песмице говоре о породичној свакодневици, игри, о згодама и незгодама с којима се срећу родитељи у периоду одрастања њихове деце. Написане су веселим тоном. Из њих одишу топлина и љубав. Песник је своје песме рецитовао, певао и свирао на гитари, а подршку му је у једном тренутку пружила публика свирајући на ритмичким инструментима. Својим веселим духом и изузетном позитивношћу створио је атмосферу у којој су се сви добро забавили.  

Тања Михаљчић

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor