Smile

"МИНУТ ЗА ЗДРАВЉЕ"


Сарадња наше школе  и поливалентно-патронажне службе Дома здравља „др Ђорђе Лазић" траје већ дужи низ година, а њен циљ је превентивна здравствена едукација школараца.

Шта је здравље?  Како да се здраво хранимо?  Колико течности треба дневно да попијемо?  Како да одржавамо личну хигијену?  Зашто треба да се бавимо спортом?  Колико сати дневно треба да спавамо? Питања су на која су одговоре добили прваци на предавању „Минут за здравље" које им је недавно одржала висока струковна медицинска сестра Весна Михаљчић.

Са четвртацима је причала о пубертету.  Упознала их је са развојним променама које карактеришу овај животни период, на шта посебно да обрате пажњу, како да се поставе према разним променама свога тела, ментално и физички, дала многе корисне информације о хигијени, исхрани и уопште о целокупном схватању пубертета. Посебан је нагласак стављен на чињеницу да је то период бурних промена кроз које пролази појединац, а да су брзина и темпо ових промена индивидуални.

Ученици су заинтересовано слушали, али  и активно учествовали у разговору. Сарадња  школе и ове здравствене установе биће настављена и у наредном периоду.повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor