Smile

ДРУГАЦИ КОД ЗУБАРА


ДРУГАЦИ КОД ЗУБАРА


Систематски стоматолошки прегледи су једна од редовних превентивних мера здравствене заштите у току школовања деце и обухвата анамнезу,  регистровање стања оралног здравља, откривање отродонтских неправилности и здравствено-васпитни рад са децом.

О важности одржавања оралне хигијене, значају правилне исхране и редовне контроле  ученицима другог разреда   који су били у дечијој зубној амбуланти Дома здравља „др Ђорђе Лазић" на редовном систематском стоматолошком прегледу говорила је др Клара Фекете, специјалиста дечије и превентивне стоматологије. Она је истакла  да  је орално здравље веома важно  за опште здравље, да здрава уста омогућавају нормалну исхрану, али и да утичу на повећање самопоуздања и бољу социјалну интеракцију појединца. Демонстрирала  је на моделу  како правилно треба прати зубе четкицом и нагласила да је за здравље зуба и десни веома важно стећи навику редовног одржавања хигијене усне шупљине. Губитак функције зуба може довести до поремећаја гастроинтестиналног тракта и на појаву неких обољења.  Након обављеног прегледа зуба деци код које је уочила потребу препоручила је  даљу сарадњу  са одабраним стоматологом.


Тања Михаљчић

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor