Smile

EЦИ, ПЕЦИ, ПЕЦ - РАДИОНИЦА НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ


EЦИ, ПЕЦИ, ПЕЦ - РАДИОНИЦА НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

 

Бројалице су говорно-ритмичке игре. Као врста дечијег фолклора, усмено се преносе с генерације на генерацију. Јављају се у свим културама света. Доприносе да се на забаван начин организује почетак игре јер се њима одређује  играч који треба да започне  игру или да у  игри има главну улогу. Деца их воле зато што су забавне,  мелодичне и  лако се памте. Важне су за развитак вербалне комуникације, доприносе правилном изговору појединих гласова, памћењу, подстичу говорну креативност, али доприносе и развоју ритма и покрета.

Бојана Добриловић је осмислила и реализовала радионицу којом је желела да научи ученике другог разреда неке  скоро већ  заборављене бројалице као што су Штука штуку појела и Пошла кока на пазар. Посебно интересовање код малишана изазвала је бројалица Со макароне флеро коју су сви радо играли.


Обогаћени новим сазнањима о играма деце у прошлости и испуњени позитивним осећањима која су понели са собом након овог дружења, школарци радо очекују нову радионицу народне традиције.


Тања Михаљчићповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor