Smile

Poseta studenata iz Nemačke i Srbije radi produbljivanje saradnje i ulazak u bilingvalne nastavu.


Poseta studenata iz Nemačke i Srbije radi produbljivanje saradnje i ulazak u bilingvalne nastavu.

Основна школа „Братство јединство“, Сомбор угостила је Јута Зибертс (Jutta Sibieberz- Pozza) саветницу за развој немачког језика  и  стручног консултатнта за унапређење школства у области немачког језика са десет студената из Немачке и 10 студената немачког језика из Београда. Госте су примиле директорка школе Татјана Јаничић и наставница немачког језика Катарина Боа Горјанац. Гости су донели популарне књиге за младе на немачком језику за будућу билингвалну библиотеку.

Циљ посете био је посета одељењима где ученици уче немачки језик и држање часова билингвално на српском/мађарском и немачком језику. Гости су прво учествовали у реализацији часа у 4-1 код учитељице Валерије П.Николић, где су им се прудружили и ученици 1-1 учитељицеГордане Везмар који похађају немачки језик као први страни језик. Део часа држала је Валерија П. Николић, а део студенти немачког језика. Мали ђаци су били веома активни и заинтересовали су се за садржаје и било им је занимљиво комуницирати на немачком језику.

Раду су се прикључили и наставници који се припремају за билингвалну наставу Агица Видаковић Јованвић и Чаба Диоши (Csaba Diósy).

У разредној настави гости су учествовали у настави историје у 7-3 код наставника историје Јосефа Вилхелма коме је помогла и Сузана Кочиш, тема је такође била занимљива за билингвалну наставу „Хабсбуршка монархија и Србија“

Часови су се држали на немачком језику уз превод на српски и мађарски. Ученици су имали прилике да чују изворни немачки језик, савладају нове изразе, раде нову лекцију уз вежбу  немачког језика. Немачки језик је све присутнији и популарнији и све већи број ученика опредељејује се за учење овог језика.

                                                                                                                                Татјана Јаничић

Vidi galeriju slika.повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor