Smile

PRIČA O MALVINI HOFMAN


PRIČA O MALVINI HOFMAN

Naime,skulpturu Sv. Franje na aktuelnoj izložbi "Ko je Malvina Hofman" moguće je videti uz pomoć kacige za „virtuelnu realnost“. Iz trodimenzionalne video slike je uz pomoć 3D štampača lik srpskog vojnika vraćen u “opipljivu realnost", a ovo je ujedno i svetska premijera projekta VR ALL ART (Umetnost u virtuelnom svetu) iniciranog radom na realizaciji izložbe!
Brankica Ćurčić,naš vodič kroz ovu nezaboravnu avanturu, nam je na ovom zanimljivom času ispričala biografiju poznate vajarke, interesantnim pričama nas upoznala sa delima i životom Hofmanove i na kraju smo uz njenu pomoć koristili kacigu za "virtualnu realnost" i pogledali "opipljivu realnost".
Saznali smo da je Malvina Hofman Amerikanka koja je zadužila Srbiju!
Volela je Srbiju, nesebično pomagala srpskoj deci tokom Prvog svetskog rata, a pričalo se i da joj se "srce ukrao" srpski pukovnik Milan Pribićević.
Dela Hofmanove su ustvari deo kampanje “Pomozite Srbiji”, a preporučujemo vam da uživate u ovoj jedinstvenoj izložbi i do 1. juna pogledate izabrane radove ove vajarke i da probate ovu virtuelnu avanturu kao i mi.
prof. Nada Ljepojevićповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor