Smile

Час грађанског у рециклажном центру


Час грађанског у рециклажном центру

 

Ученици који похађају наставу грађанског  васпитања  су се ове школске године бавили проблемом рециклаже. Знање које су стекли радећи на својим пројектима (рецилкажа папира, пластике, стакла, метала, електронског отпада) употпунили су посетом рециклажном центру.

 Тамо их је примио Милован Топић и упознао са начином рада. Отпад у свету се третира као обновљива материја и рециклажом прима други облик и сврху и на тај начин се користи.

Поражавајуће информације јесу да се једна пластична кеса користи око 20 минута, а најтања пластична кеса разлаже се неколико стотина година, а оне дебље и до хиљаду.

Ђаци су знали од пре, али сада много детаљније, колико је рециклажа битна за очување планете јер  штеди енергију и природна богатства.

У школи сви учествују у акцији 'Чепом до осмеха'. Сакупњене чепове носимо у Сомборски едукативни центар који их даље прослеђује. Од прикупљених средстава купују се ортопедска помагала деци којима је потребна.                                                                                                                               

                                                                                                                                                    Татјана Јаничић

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor