Smile

MEЂУНАРОДНИ ДАН МИРА


MEЂУНАРОДНИ  ДАН МИРА

У Србији и у свету  се  обележава Међународни дан мира- 21. септембар, који су утврдиле Уједињене нације у циљу подизања свести о важности успостављања  и одржавања мира међу појединцима и нацијама.

На овај дан у целом свету организован је хуманитарни програм, сликарске радионице, музички програм, фестивал здраве хране и други пригодни програми.

Деца сликају на тему „ Мир-Будућност" а главни мотив манифестације је усмерен ка деци и младима.

Генерална скупштина УН је 2001. године, посебном резолуцијом прогласила 21.септембар за Међународни дан мира, и обавезала свет да бар тог дана мисли о миру и обележи га скуповима, манифестацијама, маршевима мира и концертима.

Универзална порука Међународног дана мира гласи -  „Нека мир превлада на Земљи, бар један дан мира и ненасиља", a све земље и народи позвани су резолуцијом да славе мир и дају допринос да он овлада светом.

Звук звона и минут ћутања тачно у подне постали су већ традиција у згради УН у Њујорку. Звоно мира је 1954. године УН поклонило Удружење УН из Јапана, а изливено је од новчића које су сакупила деца из 60 земаља.

Након пријатног дружења сликарска радионица  коју су водиле наставнице Љубинка Мирић, Снежана Јовић и Нада Љепојевић је завршена уз поруку „ МИР-БУДУЋНОСТ".

Нада Љепојевић повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor