Smile

ЧАРОБНИ ЧАС У МУЗЕЈУ


ЧАРОБНИ  ЧАС  У МУЗЕЈУ

 

У уторак 2. октобра 2018. г.  у периоду од 12 до 12:45 часова ученици седмих разреда сомборске       ОШ  „Братство јединство“ са наставницама Љубинком Мирић и Надом Љепојевић су посетили Градски музеј, а наш домаћин Невена Живадиновић нам је представила том приликом изложбу „Чаробна стварност“ академске сликарке Анастазие Давид. Сазнали смо понешто из биографије познате сликарке, уживали и забављали се док смо покушавали да одгонетнемо тајне поруке наше сомборске и познате  сликарке. 

Анастазиа Давид ,рођена 1957. године у Сомбору бави се претежно фигуративним сликарством.  Детињство и младост је провела у Риђици. Последњих година је родни крај њена велика инспирација.

На први поглед , рад Анастазие изгледа реалан и стваран али њене слике нису само репродукована стварност, него су много више.

Преплићу се у њеном визуелном језику и изабраним бојама стварно и нестварно и траже од посматрача  да повезује и чита приче увек изнова.

Уживали смо у сваком тренутку у „Чаробној стварности“ сплету реалног и чаробног коју нам је на занимљив  начин представила Невена.

Посета изложби у музеју је завршена уз занимљив разговор о сликама и  интересантне коментаре и утиске ђака. „Слике личе на нашу улицу“- каже Лазар Костић  и  „Небо је насликано дивним плавим бојама, а сваки потез четкице се види“- каже Ива Вајсенбургер.  

 Отишли смо  задовољни, имресионирани незаборавном чаробном стварности Анастазие Давид.

                                                                                                               Нада Љепојевић

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor