Smile

Активности са децом мигрантима


Активности са децом мигрантима

 

Пројектом су планиране и реализоване спортске активности, учење српског језика, ликовно – креативне радионице, вежбање математике.

Професори физичког васпитања Горан Ђуричић и Золтан Павић осмислили су полигоне који су укључивали различите облике физичког ангажовања деце, организовали фудбалски турнир и зближили децу из школе и из Прихватног центра.

Професорка српског језика Снежана Јоковић је кроз интерактивну наставу учила и унапређивала познавање ћирилице. Деца из миграционог центра су имала прилике да на нашем писму напишу своја имена.

Професорка српског језика Снежана Милковић и проф.разредне наставе мр Агица Видаковић Јовановић израђивали су накит и новогодишње украсе, док је професорка Слађана Гроздановић вежбала математику са заинтересованом децом.

На овај начин интеркултуралног злижавања учимо младе на лепоти различитости и унивезалним људским вредностима.

Језик није била баријера, јер већина деце из прихватног центра говори српски, понекад би се користио и енглески, али најзаступљенији био је осмех – језик којим сви говоримо.

                                                                                                                Татјана Јаничић

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor