Smile

Предузетнички пројекат


Предузетнички пројекат

 

Ученици су имали истраживачки задатак да по групама прикупе информације о појави, значају, симболима и ширењу хришћанства. Епилог тог рада је био пано који су ученици направили.

 Ученици су такође научили и о обичајима везаним за прославу Ускрса. Један од обичаја јесте и даривање јаја.  Јаје је симбол обнављања природе и живота. Ученици првог, четвртог и петог разреда су на часовима ликовног, техенике и технологије, али и на слободним активностима осликавали јаја,правили корпице, украшавали честитке са пригодним текстом и правили друге украсе са ускршњим мотивима које ће поклонити деци на болничком лечењу и старијим особама који живе у геронтолошком центру.

На овај начин остварени су и циљеви пројекта, а то су развијање позитивног односа према раду и стваралаштву, као и предузетништву; неговање традиционаланих вредности; формирање индивидуалних радних навика и рада у тимовима; развијање креативностиазвијање савести о хуманитарном раду као и  промоција дечјих продуката и хуманитарна  изложба ускршњих украса.

 

                                                                                                                                Татјана Јаничић

 

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor