Smile

РАЗГОВАРАЈ СА МНОМ - ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 26.09.2020.


РАЗГОВАРАЈ СА МНОМ  - ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 26.09.2020.

Библиотекарка школе, Нада Љепојевић, је у сарадњи са учитељицама Тањом Михаљчић и Мирјаном Лазић на радионицама у I-2 и у продуженом боравку школе одржала предавање о значају овог датума.

Ученици   су   сазнали   понешто о европским језицима.  Истакнуто је да је  знање два и више језика значајно за превазилажење језички препрека, али и за развој личности. Након предавања вођен је разговор о језицима које ученици знају и изговаране су речи и реченице из свакодневног живота на европским језицима. Уследила је игра: Разговарај са мном, а затим је организован квиз. Задатак за наредно дружење је да ученици нађу реч ЗДРАВО на што више језика на интернету и да направе плакат.

Европски дан језика слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултурност, толеранцију, отвореност, радозналост и подстиче на целоживотно учење, па је заједничка акција школа са Друштвом за стране језике и књижевност Србије и Друштвом школских библиотекара Србије веома битна за промовисање језика и библиотекарства као стубове културе народа.

Нада Љепојевић 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor