Smile

БИБЛИОТЕКА - ПОДЕЛИ РАДОСТ ЧИТАЊА СА СВИМА


БИБЛИОТЕКА - ПОДЕЛИ РАДОСТ ЧИТАЊА СА СВИМА

 

 Школска библиотекарка Нада Љепојевић је одржала предавање о значајним личностима за наш језик  о Доситеју Обрадовићу и Вуку Караџићу и о важности читања и развијања културе под мотом "Подели радост читања са свима" .Након расправе и разговора о чистоти језика, значају  српског писма – ЋИРИЛИЦА, о значају књиге за развој опште културе, читали смо наглас одабране стихове и одломке из књига за њихов узраст. Препричавали смо неке од прочитаних књига лектире и  изабраних дела која су прочитали.

 

Ученици I1, IV1, II1 и ученици VII1разреда Немања Трбојевић, Марија Милковић,и Милица Деспот чланови библиотечке секције ОШ"Братство јединство" из Сомбора су са својим учитељицама, наставницима и школском библиотекарком узели учешће и уживали у гласном читању.

Хвала учитељицама: Тањи Михаљчић, Гордани Везмар,  Валерији П. Николић и наставници Злати Ђерић на помоћи у реализацији.

Национални дан књиге је 28.фебруар, коју је пре четири године покренуло Друштво школских библиотекара Србије, у циљу подстицања и неговања културе читања.Осим на часовима српског језика, читало се наглас и на другим часовима и у продуженом боравку, a осим у учионици, сунчано време је омогућило гласно читање на клупицама у школском дворишту, па и на спортском терену.

Група ученика наведених одељења посетила је тачно у подне школску библиотеку

 

 Линкови

 

http://www.noviradiosombor.com/vesti/obrazovanje/item/4833-p-dj-li-r-dj-s-ci-nj-s-svi

 http://www.osbratstvojedinstvo.com/

https://biblioteka.bratstvoso.edu.rs/

https://sites.google.com/view/ebibliotekaimedijateka

nada bibliotekar medijatekar

 

#Читајмогласно

#ДШБС

 

 

 

 

 

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor