Smile

ПИРАМИДА ИСХРАНЕ


ПИРАМИДА ИСХРАНЕ

 

Драгана Паклединац наставница хемије и Ана Марија Козаревић наставница биологије показале су како час може да буде занимљив и креативан. Наиме, спојиле су тематске јединице својих часова и "претвориле" их у занимљиве заједничке часове. "Пирамида исхране", како гласи тема која се обрађује у седмом разреду, дала је ученицима прилику да се упознају са биолошким вредностима исхране, утицајем на људско тело, хемијским својствима различитих намирница, као и утицајем њиховог међусобног комбиновања на исхемију организма. Посебно занимљив део часа је био краћи филм о поремећајима у исхрани (анорексија и булимија), где су фотографије говориле више од хиљаду речи. 

За домаћи рад ученици су добили задатак да направе свој тањир и прикажу шта једу, а на наредним часовима биологије и хемије ће се анализирати биолошка и хемијска својства хране коју уносе сами ученици, што ће бити увод у причу о здравој исхрани.

Татјана Јаничић

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor