Smile

ПРИЧА О ЈЕДНОМ НАШЕМ УЧЕНИКУ


ПРИЧА О ЈЕДНОМ НАШЕМ УЧЕНИКУ

Наша школа je, већ неколико година, најмања у Сомбору, а имала је многе веома успешне ученике са којима се поносила. Неки од њих су били ученици генерације града Сомбора, а многи су постизали одличне резултате из разних дисциплинама и предмета. Ови резултати сведоче о квалитету рада у ОШ "Братство јединство".

У садашњем осмом разреду, по успесима на такмичењима истиче се Стефан Мишковић. Он је ученик 81 разреда.

Највише успеха имао је из математике. Прву награду на окружним такмичењима и пласман на републичко такмичење остварио је и у седмом и у осмом разреду, што није забележено у скоријој прошлости у Сомбору.  Још у петом разреду на убедљив начин освојио је прво место на градском нивоу.

Прву награду из физике освојио је на окружним такмичењима из физике  у седмом разреду. У шестом је освојио трећу награду, а у осмом похвалу на окружним такмичењима.

Из историје је освојио трећу награду на градском такмичењу.

Иначе, Стефан највише воли географију, па би колекција његових успеха била још већа да су одржана такмичења из овог предмета.

Као љубитељ географије и историје Стефан је полагао пријемне испите из ових предмета како би се уписао на нови смер у Гимназији - одељење за ученике са посебним способностима за географију и историју. Једини је ученик који је положио пријемни и из географије и из историје и на оба пријемна испита је имао највећи број бодова, а имао је само по један нетачан одговор и из географије и из историје.

Стефан је са троје својих другова учествовао на међународном такмичењу у решавању проблема у оквиру екипе која се зове "Мали појци". Такмичење се зове Brainfinity. Ушли су у финалена државном нивоу, међу пет најуспешнијих екипа. Њихов тим је био успешнији чак и од екипе састављене од најуспешнијих ученика првог разреда Гимназије. Финално такмичење ће се одржати преко лета.

Поред ових успеха Стефан завршава и основну музичку школу "Петар Коњовић", где свира гитару. Он је и дугогодишњи члан дечијег хора "Мали појци Светог Георгија" који делује под окриљем Црквене општине Сомбор.

Стефан је добар друг који је увек спреман да у учењу помогне својим другарима или да са њима учествује у различитим пројектима. Редовно је учествовао на приредбама и другим ваннаставним активностима у школи и ван школе.повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor