Smile

ЈЕЗИЧКО ПУТОВАЊЕ-ЈЕЗИЦИ СУ ПОВЕЗАНИ


ЈЕЗИЧКО ПУТОВАЊЕ-ЈЕЗИЦИ СУ ПОВЕЗАНИ

Обележили смо 26.септембар, Европски дан језика.

Савет Европе је 2001. године у сарадњи са Европском комисијом покренуо иницијативу чији је циљ промовисање учења језика. Од тада се овај дан обележава широм Европе 26. септембра сваке године. Ове године иницијатива слави свој 20. рођендан.

У сомборској ОШ „ Братство јединство“ одржани су огледни часови и радионице под слоганом „Језичко путовање- језици су повезани“.

У сарадњи са учитељицама Снежаном Ивковић, Валеријом П.Николић, Снежаном Јовић и наставницима српског језика Снежаном Милковић и наставницом енглеског језика Моником Векоњ, Нада Љепојевић, библиотекарка школе, је реализовала низ активности са циљем подизања свести о значају учења језика, промовисања велике језичке и културне разноликости која постоји у Европи и подстицања целоживотног учења језика , у школи и ван ње. Ученици од 1.до 8.разреда су учествовали у радионицама писали на разним језицима и гледали презентацију "Језичко путовање-језици су повезани".

Библиотекарка школе је одржала предавање и презентацију о значају изучавања страних језика и неке занимљивости о језицима који се уче у нашој школи.

У библиотеци школе је направљен пано на којем су изложени радови са свих радионица.

Нада Љепојевић

Језичко путовање - језици су повезаниповратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor