Smile

Počinje evidentiranje budućih đaka prvaka


Počinje evidentiranje budućih đaka prvaka

Deca koja na dan početka školske 2022/23 imaju od šest i po do sedam i po godina, ostvaraju uslov za polazak u prvi razred. Prema podacima sa zvaničnog sajta grada, dete starosti od šest do šest i po godina, po želji roditelja, može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu. Stariji od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili drugih razloga nisu upisani u prvi razred, mogu da se upišu u prvi, ili odgovarajući razred, na osnovu prethodne provere znanja.

 

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred obavljaju roditelji, a decu pod starateljstvom, staratelji ili organi starateljstva. Dokumenta potrebna za prijavljivanje deteta su važeća lična karta sa tačnom adresom roditelja ili staratelja, te rešenje o starateljstvu (za decu pod starateljstvom). Evidentiranje đaka prvaka će se vršiti u Gradskoj upravi, na Odeljenju za obrazpvanje, soba broj 9, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.

 

Objavljeno je da će se prijavljivanje vršiti po unapred predviđenom rasporedu. Prijave za  OŠ Bratstvo Jedinstvo vršiće se od 7. do 11. febuara. 

 

Prijavljivanje dece u naseljenim mestima na teritoriji grada vršiće se u osnovnim školama u istom terminu od 01. februara do 25. februara. Lokalna samouprava saopštila je da ukoliko su roditelji odnosno staratelji pozitivni na korona virus, prijavu deteta mogu izvršiti na broj telefona 025/468-117.

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor