Smile

“МИНУТ ЗА ЗДРВЉЕ”


“МИНУТ ЗА ЗДРВЉЕ”У оквиру сарадње са поливалентно-патронажном службом  Дома здравља „др Ђорђе Лазић" у Сомбору у поводу обележавања Светског дана здравља, 7. априла,  у току марта су одржана  предавања за ученике млађих  разреда наше школе о здравој исхрани и здравим стиловима живота.

Весна Михаљчић, струковна медицинска сестра, одржала је предавања у циљу превентивне здравствене едукације наших ученика. Предавања су била фокусирана на здравом начину исхране и значају физичких активности за правилан раст и развој деце. 


Ученици су чули причу о витаминима који су потребни њиховом организму да би се правилно развијао, али и о значају уноса у организам намирница као што су млеко и млечни производи, воће, поврће, житарице, риба  и месо. Важан фактор у правилном развоју деце су  и физчке активности и боравак на свежем ваздуху. Посебан значај за здрав живот имају  смех, задовољство и другарство.

За ученике четвртог разреда, наша дугогодишња сарадница, припремила је прикладно предавање о пубертету. Представила је овај животни период  као низ промена на физичком и психичком плану и истакла да су брзина и темпо ових промена индивидуални.

Ученици су заинтересовано слушали, али и активно учествовали у разговору. Најтоплије се захваљујемо нашој сарадници што је одржала ова предавања. 


 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor