Smile

ОДРЖАН ЈЕ САЈАМ МАТЕМАТИКЕ У НАШОЈ ШКОЛИ


ОДРЖАН ЈЕ САЈАМ МАТЕМАТИКЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

Инспирисани манифестацијом „Мај месец математике"  и Даном броја пи наставници математике Снежана Тошановић, Јована Миљић и Ервин Бриндза су у нашој школи организовали  сајам математике с циљем да подстакну интересовање ученика за овај предмет.

После вишенедељних припрема и организације на сајму је представљено мноштво ученичких радова.  Наставница Снежана Тошановић је са својим ученицима направила 3D моделе геометријских тела од сламчица, као и занимљиве предмете урађене техником оригамија. Наставница Јована Миљић и њени ученици припремили су занимљиве тестове и оптичке илузије на папиру. Наставник Ервин Бриндза је са својим ученицима конструисао Леонардов мост и представио паное на којима су ученици повлачењем више хиљада дијагонала многоугла добили шарене и допадљиве слике.

Сајам је посетио велики број ученика који су имали прилику да математику  упознају из сасвим новог угла, а наставници су показали својим ученицима да је математика занимљива и да није баук.

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor