Smile

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА "ЧИТАЛИЋА"


ЗАВРШНА ПРИРЕДБА ПРОЈЕКТА

 


У нашој школи је у понедељак 8.јуна 2015. у 12,00 часова одржана завршна приредба пројекта Читалићи.
Приредба је била посвећена славном писцу Бранку Ћопићу, 100-годишњици његовог рођења, па су овом приликом изведени игрокази „Јежева кућица" ментор, учитељица Валерија П .Николић,  „Огласи" ментор,учитељица Гордана Везмар и две песме Б. Ћопића, ментора, учитељица Тање Михаљчић и Наташе Главоњић.

Ментори, учитељице Снежана Ивковић и Агица Видаковић Јовановић су приказале пројекцију радионице "Медвед и крушка" рађене у Дечјем одељењу градске библиотеке „Карло Бјелицки" у Сомбору и  видео представу „Живот и рад Бранка Ћопића". Приказана је фотографија посете  дечје песникиње Ружице Кљајић која је одржала часове поезије у нижим разредима наше школе и раније у неколико наврата даровала школској библиотеци своје књиге.

Координатор пројекта, библиотекарка Нада Љепојевић, је у уводној речи упознала присутне са значајем пројекта, израдила и припремила дипломе и захвалнице за све учеснике школске акције и поделила их заједно са директорком Татјаном Јаничић .

Посебна гошћа на приредби била је народни посланик, председница Одбора за обележавање годишњице рођења Бранка Ћопића његове родне општине Крупа на Уни Република Српска, Злата Ђерић. Она је указала на значај, дело и допринос  Бранка Ћопића у нашој и светској књижевности и значај пројекта за очување дела великог писца. 

Сви присутни су по завршетку приредбе имали прилику да разгледају изложбу ученичких читалачких дневника и других радова израђених током трајања пројекта.
 Логистичка подршка био је Золтан Кемивеш.


                      координатор пројекта Нада Љепојевић

 

 

 

 повратак на претходну страницу

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor