Smile

Актуелности

РАЗГОВАРАЈ СА МНОМ - ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА 26.09.2020.

 

jkl

Основна школа " Братство јединство" из Сомбора је заједнички са Друштвом за стране језике и књижевност Србије и Друштвом школских библиотекара Србије обележила Европски дан језика, 26. септембар. Циљ Европског дана језика јесте подстицајње свих нас да учимо језике.

 

 

 

Распоред писаних провера - прво полугодиште

 

jkl

Распоред писаних провера - прво полугодиште

 

Uručeni pokloni našim đacima

 

jkl

Danas , 01.09.2020 načelnik za obrazovanje Goran Todorić i  gradski večnik za ekologiju Slobodan Stanić posetili su našu školu i uručili im prigodne poklone.

 

Илустрација литерарних дела

 

jkl

Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине расписао је ликовни конкурс „Илустрација литерарних дела"  на тему „Мали принц" . На конкурсу су учествовали и ученици наше школе, а на изложби одржаној 24. јуна у Новом Саду  у оквиру 63. Змајевих дечјих игара међу изложеним радовима били су и радови Стефана Мијића, Саре Мијић и Марије Зец  ученика IV/2 разреда. 

 

 

 

"ЋИРИЛИЦА ПИШЕ СРЦЕМ 2020" - резултати конкурса

 

jkl

На конкурсу за избор најлепше и најуредније свеске исписане ћириличним писмом ученици наше школе постигли су значајне резултате. 

 

"МАЛИ ПЈЕР" - РЕЗУЛТАТИ ОПШТИНСКОГ ТАКМИЧЕЊА

 

jkl

На општинском/градском такмичењу у цртању дечје карикатуре "Мали Пјер" Михајло Ловрић освојио је прво, а Никола Гроздек друго место.

 

УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ ЗА ШКОЛСКУ 2020/2021. ГОДИНУ

 

jkl

 Конкурс за упис ученика у средње школе за 2020/2021

 

"ЂАК РЕПОРТЕР"

 

jkl

У оквиру пројектне наставе ученици II 1 су учествовали у Пројекту ,,Ђак репортер". Тема Пројекта била је ,,Тражимо најбољи новински чланак, видео репортажу и спортски клип у ванредном стању". 

 

НА КРИЛИМА ДЕТИЊСТВА

 

jkl

На 12. Међународном фестивалу дечјег стваралаштва „На крилима детињства" ове године учествовали су ученици наше школе. Недавно су објављени резултати конкурса који  је био расписан у десет категорија. У категорији  Стиховање  за прозни рад на тему „У скровишту снова"  Јана Јањатовић, ученица IV2 разреда, освојила је трећу награду.  

 

Пројектнa наставa ,,Ђак репортер

 

jkl

У оквиру пројектне наставе ученици II 1 учесници су Пројетка ,,Ђак репортер". На следећим линковима објављени ту текстови ученика:

 

 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor