Smile

Актуелности

Велики успеси ђака петог разреда

 

jkl

Јован Сузић ученик петог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор одлично се снашао у петом разреду и ниже лепе успехе на такмичењима.

 Период преласка са разредне на предметну наставу је увек изазован за ђаке, али Јован је све своје капацитете усредсредио на такмичења и одлично дебитовао са два републичка успеха.

 

Игре без граница у организацији вршњачког тима

 

jkl

Вршњачки тим ОШ „Братство јединство“ Сомбор  је за крај наставне године организовао „Игре без граница“ за ученике нижих разреда.

 Под слоганом „Фер плеј је о-кеј“ окупили су се ученици трећег, четвртог и петог рареда и показали шта знају.

 

Завршна приредба за ученике осмог разреда

 

jkl

Завршна приредба за ученике осмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор организована је последњег радног дана за „осмаке“ 31.маја.

Ученике осмог разреда поздравила је директорка школе Весна Бјелајац, која је подсетила ученике на знања, вештине и пријатељства која су стекли током осам година у ОШ“Братство јединство“. Захвалила им се на сарадњи и пожелела им да и у будућности буди одважни, предузимљиви и толерантни какви су и били и да добро ураде завршни испит и упишу средње школе које су планирали.

 

Цвеће за бакy

 

jkl

Ученици I 2 Основне школе ,,Братство јединство" из Сомбора су са учитељицом Слободанком Цицо Поповић посетили Геронтолошки центар.

Ђаци прваци су већ гостовали Геронтолошком центру, и с обзиром да је посета била изузетно успешна решили су да обнове то дружење.

GALERIJA

 

Један излет пуно радости

 

jkl

Ученици Основне школе „Братство јединство“ Сомбор, први, други и четврти разред који наставу похађају на мађарском матерњем језику реализовали су излет у Бездан.

Бездан је старо војвођанско и рибарско насеље крај Дунава, у чијој близини су још и Бајски канал.

Ученици из Сомбора са својим учитељима Јожефом Шмитом и Сузаном Кочиш су обишли  у Бездану  Бајски канала и преводницу.Ђаци су сазнали да је вода Бајског канала једна од најчистијих у Србији и да је  преводница  изграђена  далеке 1895. Године.

 

ЛИКОВНИ КОНКУРС ВРШЊАЧКОГ ТИМА

 

jkl

 

У Основној школи “Братство јединство” у Сомбору већ дуги низ година делује Вршњачки тим. Његов задатак је да организује различите активности у оквиру школе којима се спречавају насиље, занемаривање и дискриминација. Циљ активности је пре свега да се промовишу толеранција, међусобна сарадња и уважавање.

 

Вршњачка едукација из области предузетништво

 

jkl

Вршњачка едукација представља посебан вид учења, где ученици подучавају своје вршњаке. Вршњачки едукатор је особа који располаже информацијама о одређеној теми. Такав начин едукације је интересантан због тога, јер се знање пренoси у неформалној атмосфери.

У оквиру завршне фазе пројекта у нашој школи, представници ученика четвртих и петих разреда су пренели своја искуства стечена током развијања пројекта „Поделимо ускршњу радост”. Идеја вршњачке едукације јесте да ђаци постану амбасадори предузетничког размишљања и да својим примером уче своје вршњаке.

 

Uloga samouprave u podsticanju preduzetničkog duha kod učenika

 

jkl

 

Po preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Osnovna Škola „Bratstvo-jedinstvo“ iz Sombora organizovala je preduzetnički edukativni program. Učenici su tokom radionica mogli da nauče šta je preduzetništvo, kakva znanja i veštine sticaju za to u školi. Cilj radionica bilo je da se kroz simulaciju stvarnog poslovanja dođe do znanja, veština i iskustva za dalji lični i profesionalni razvoj, i da se stekne preduzetnički duh.

 

Ускршња радост на дечијем одељењу болнице

 

jkl

 

      Лепо је видети варошке новине у време ускршњих празника – препуне лепих вести. Нек бордура тог веза лепих вести буде и ова наша радост коју радо делимо са Вама драги суграђани.

      Ученици наше Основне школе “Братство јединство“ из Сомбора у пратњи директорице школе Весне Бјелајац, наставнице Слађане Гроздановић и домара школе Дејана Милошевића, донели су поклоне болесној деци на дечије одељење ОБ „Др Радивој Симоновић“. Поклони и диван гест хуманости и другарства је већ традиција школе, али овај пут су стандарди подигнути на виши ниво. Ученици су овогодишње поклоне припремали дуго и стрпљиво и то у оквиру новог пројекта наше школе -  „Предузетништво у основној школи“ са темом „Поделимо Усршњу радост“.

 

 

Ћопић као инспирација

 

jkl

Ученик I 2, Петар Шијан, освојио је трећу награду у млађем школском узрасту на конкурсу посвећеном Светском дану дечје књиге. Организатор овог конкурса је Дечје одељење библиотеке ,,Чика Јова Змај" града Београда. Петру је додељена награда за маску јунака Бранка Ћопића.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor