Smile

Актуелности

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА

 

jkl

Свети Сава је слављен још за живота, за велике заслуге којима је задужио свој народ, цркву, државу, просвету и културу. Више од осам векова настају песме и приче пуне симболике које су израз искрене благодарности према нашем светитељу. Неке од тих песама и прича су ученици казивали на приредби којом је у нашој школи обележена школска слава .

 

Вредни наставници и преко распуста

 

jkl

Зимски распуст у школама обично је резервисан за допунске и додатне наставе, али и за стручно усавршавање наставника. Тако је и у Основној школи „Братство јединство“ Сомбор где је тридесетак запослених  похађало семинар  „Етикетирање  као облик дискриминације у учионици“.

 

Састанак Савета родитеља

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор, окупила је свој Савет родитеља по трећи пут у овом полугодишту.

Родитеље је поздравила в.д. директорка Весне Бјелајац и предала реч стручним сарадницама Едити Сакали и Татјани Јаничић.

 

Активности са децом мигрантима

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ из Сомбора, претходних субота угостила је децу школског узраста из Прихватног центра у Шикари.

Пројектом „Подршка ЕУ Србији у управљасу миграцијама –МАДАД2“ школа је планирала ваннаставне активности за децу из прхватног центра са циљем интеграције деце у друштво и образовни систем.

 

Прва награда за најлепше писмо Деда Мразу

 

jkl


Пошта Србије је ове године по 16. пут организовала наградни конкурс "Пиши Деда Мразу". На конкурс је пристигло близу 6 300 радова, а прву награду у појединачној конкуренцији освојио је Данило Шијан, ученик III 2 разреда наше школе.

 

 

 

 

Кад школом замиришу медењаци

 

jkl

У  сусрет празницима мултикултурална  Основна школа „Братство јединство“ Сомбор организује низ креативно-едукативних активности. Неке од њих су и више од тога. Украшавање медењака је стари занат и још увек постоје мајстори који се морају доказивати на такмичењима у овој, негде већ заборављеној, вештини.

 

Tematski dan: Drvo i projektna nastava

 

jkl

Projektna nastava je inovativan model koji menja ulogu učitelja i nastavnika. Ovo su već davno primenjivali i primenjuju nastavnici u OŠ „Bratstvo jedinstvo” Sombor, ali sada u još većem obimu.

Cilj projektne nastave je da učenici otkrivaju i povezuju znanja, učeći veštine koje će im svakako koristiti kasnije u životu, poput analitičkog mišljenja, odlučivanja, rada u timu, veštine komunikacije, prezentacije, vođenja diskusije, davanja i primanja povratne informacije i preuzimanje odgovornosti.

 

„Родна освешћеност“ у пракси

 

jkl

Ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор, „22. Октобар“ Бачки Моноштор и „Мирослав Антић“ Чонопља окупили су се у Чонопљи на спортским активностима кроз које су показали родну равноправност у спорту.

Фискултурна сала у Чонопљи угостила је око стотинак деце из све три школе који су дошли да се друже али и  играју и такмиче.

Психолог школе из Сомбора, Татјана Јаничић, подсетила је ученике и сараднике на пројекту из осталих школа, шта је све одрађено на пројекту, које су то активности реализоване и чему су нас све научиле.

 

Најмлађи читаоци

 

jkl

Ученици I 2 су са својом учитељицом Слободанком Цицо Поповић посетили Дечје одељење градске библиотеке ,,Карло Бјелицки". Уживали су слушајући читање књиге, у разговору и изради Новогодишње честитке. Дружење је крунисано учлањењем, разгледањем и избором сликовница. Прваци су из библиотеке отишли пуни утисака, са великим осмехом и књигама у рукама.

 

 

Основи безбедности деце

 

jkl

У оквиру програма ,,Основи безбедности деце" прваци су имали час са полицајцем. Били су веома заинтересовани и комуникативни, а посебно их је обрадовала бојанка коју су су добили.

У оквиру програма ,,Основи безбедности деце" прваци су имали час са полицајцем. Били су веома заинтересовани и комуникативни, а посебно их је обрадовала бојанка коју су су добили.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor