Smile

Актуелности

Шаховска секција за дечију недељу

 

jkl

У учионици 13 у оквиру дечије недеље одржана је шаховска секција. 

 

"Физичка активности и спорт"

 

jkl

Ученици II 1 и учитељица Слободанка Цицо Поповић реализовали су тему пројектне наставе ,,Физичка активности и спорт".

 

"ЈЕСЕН СТИЖЕ"

 

jkl

Одељенска заједница II1 је радне, ненаставне, суботе 21.9. реализовала креативну радионицу ,,Јесен стиже". 

 

ЈЕЗИЧКО-ЛИКОВНА РАДИОНИЦА

 

jkl

Ученици 4. разреда градске основне школе “Братство јединство” су суботње преподне провели у просторијама Дечјег одељења градске библиотеке “Карло Бјелицки” на језичко- ликовној радионици.

 

"РУЖЕ СТАПАРСКОГ ЋИЛИМА"

 

jkl

На ликовном конкурсу "Руже стапарског ћилима"  награђено је пет радова, а од тога су два рада ученика наше школе. Награде су освојиле Леона Зујић  ученица III1 и Марија Зец ученица IV2 разреда.  

 

GALERIJA

 

Рециклажни дан

 

jkl

ЈКП Чистоћа и Секопак органозовали су Рециклажни дан 15. маја. Ученици I 2 су учили о рециклажи и, с циљем развијања одговорног односа према животној средини, учествовали су у акцији прикупљања стаклене амбалаже. Сваки ученик предао је 3 kg стаклене амбалаже и добио поклон.

 

Полагање теста из математике у оквиру завршног испита одложено за четвртак, 20. јун 2019. године

 

jkl

ПРЕДМЕТ: Полагање теста из математике у оквиру завршног испита одложено за четвртак, 20. јун 2019. године

 

Полагање завршног испита из математике које је било заказано за данас у 9 часова одложено је за четвртак, 20. јун 2019. године. Ученици ће тест полагати од 9 до 11 часова. Потребно је да о томе обавестите ученике и њихове родитеље.

Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и испит ће бити одржан у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита за школску 2018/2019. годину, односно у среду, 19. јуна 2019. године.

Све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају се по утврђеном Календару.

 

Додатне информације у вези са овим обавештењем основне школе ће добијати посредством школских управа.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

 

 

Велики успеси ђака петог разреда

 

jkl

Јован Сузић ученик петог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор одлично се снашао у петом разреду и ниже лепе успехе на такмичењима.

 Период преласка са разредне на предметну наставу је увек изазован за ђаке, али Јован је све своје капацитете усредсредио на такмичења и одлично дебитовао са два републичка успеха.

 

Игре без граница у организацији вршњачког тима

 

jkl

Вршњачки тим ОШ „Братство јединство“ Сомбор  је за крај наставне године организовао „Игре без граница“ за ученике нижих разреда.

 Под слоганом „Фер плеј је о-кеј“ окупили су се ученици трећег, четвртог и петог рареда и показали шта знају.

 

Завршна приредба за ученике осмог разреда

 

jkl

Завршна приредба за ученике осмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор организована је последњег радног дана за „осмаке“ 31.маја.

Ученике осмог разреда поздравила је директорка школе Весна Бјелајац, која је подсетила ученике на знања, вештине и пријатељства која су стекли током осам година у ОШ“Братство јединство“. Захвалила им се на сарадњи и пожелела им да и у будућности буди одважни, предузимљиви и толерантни какви су и били и да добро ураде завршни испит и упишу средње школе које су планирали.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor