Smile

Актуелности

Хармоније форма и боја

 

jkl

На  четврти ликовни конскурс под називом „ Хармоније форме и боја“ организованог под покровитељством  Војвођанског већа за подршку  талентованим ученицима одржаног 13.4.  2019. у Суботици послали су радове  ученици  4-1  Основне школе „Братство јединство“ из Сомбора . 

 

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku

 

jkl

 

U Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ Sombor  učenici 4-1 i njihova učiteljica Agica V . Jovanović  su realizovali nesvakidasnji čas.U goste su pozvali   gospođu Katicu Sekeres članicu udruženja „Somborske ruže“ da im priblizi nove tehnike ukrašavanja  uskršnjih jaja.

 

 

Предузетнички пројекат

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор је, у оквиру пројекта “Предузетништво у основној школи“, осмислила предузетнички пројекат „Поделимо ускршњу радост“.

Циљ пројекта је  да се ускршњи украси поделе онима који нису са својим најмилијима:  деци на дечјем  одељењу  болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, као и корисницима геронтолошког  центра у Сомбору.

На часовима историје наставници Дијана Радић и Јозеф Вилхелм су  упознали  ученике петог разреда  са појавом хришћанства као једне од три највеће  једнобожачке религије која се појавила на територији Рисмког царства током 1. века. Оснивач хришћанстава био је Исус Христ који је рођен у граду Витлејем у тридесетој години Августове владавине. Хришћанство је играло виталну улогу у обликовању Западне цивилизације.

 

Osszuk meg a húsvét örömét

 

jkl

Egy önzetlen gesztus, egy apróság, egy mosoly, olyan egyszerű dolgok, hogy szinte észre sem vesszük őket a mindennapok sürgölődésben, ám egy kellő pillanatban többet érnek a hangzatos szavaknál, nagy tetteknél! Az iskolarendszer legújabb irányelve szerint az iskolásokat fel kell készíteni a vállalkozói világ kihívásaira. 

 

 

Општи родитељски за родитеље ученика осмог разреда

 

jkl

Стручна служба ОШ „Братство јединство“ Сомбор организовала је општи родитељски за родитеље ученика осмог разреда у оквиру плана припреме за завршетак основношколског образовања. 

 

Српски као нематерњи језик

 

jkl

На окружном такмичењу из српског језика као нематерњег језика, одржаног у Кули прошлог викенда,  ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор остварили су лепе резултате. Ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор који наставу похађају на мађарском матерњем језику, успели су да остваре лепе резултате на овом такмичењу, с обзиром на то да су се такмичили и ученици  који наставу похађају и на русинском и словачком матерњем језику.

 

Projektmunka műszakiból

 

jkl

A hetedikes lányok modellt készítettek az erő- és forgásátviteli elemekből. A fogaskerék átvitel kidolgozásának bonyolult műveletét gyakorlatban tapasztalták. A feladatot sikeresen megoldották a csoportmunka folyamán.

 

Окружно такмичење из математике

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор била је домаћин окружног такмичења из математике и такмичењу се одазвало 99 такмичара од четвртог до осмог разреда.

 

KAД ОТВОРИШ КЊИГУ,ОТВОРИ СЕ СРЦЕ...

 

jkl

Друга акција ДШБС „ЧИТАЈ ГЛАСНО“

28.02.2019.г.Национални дан књиге и Дан Народне библиотеке Србије. У нашој земљи овај дан се обележава од 2013. године, ради промовисања читања и књиге као националног блага, а Народна библиотека Србије основана је такође 28. фебруара давне 1832. године.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

 

 

Цвет за моју маму

 

jkl

Ученици I2 су учествовали на ликовном конкурсу ,,Цвет за моју маму" у организацији Асоцијације жена ООГО Сомбор. Присуствовали су изложби дечијих радова 7.марта у Дому ученика средњих школа. Према одлуци жирија, похваљен је рад ученика I2 Лалић Реље. Веома смо поносни!

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor