Smile

Актуелности

Најмлађи читаоци

 

jkl

Ученици I 2 су са својом учитељицом Слободанком Цицо Поповић посетили Дечје одељење градске библиотеке ,,Карло Бјелицки". Уживали су слушајући читање књиге, у разговору и изради Новогодишње честитке. Дружење је крунисано учлањењем, разгледањем и избором сликовница. Прваци су из библиотеке отишли пуни утисака, са великим осмехом и књигама у рукама.

 

 

Основи безбедности деце

 

jkl

У оквиру програма ,,Основи безбедности деце" прваци су имали час са полицајцем. Били су веома заинтересовани и комуникативни, а посебно их је обрадовала бојанка коју су су добили.

У оквиру програма ,,Основи безбедности деце" прваци су имали час са полицајцем. Били су веома заинтересовани и комуникативни, а посебно их је обрадовала бојанка коју су су добили.

 

Такмичење из предузетништва

 

jkl

Ове године, тачније 01.12.2018. први је пут одржано такмичење из предузетништва за ученике основних школа. Такмичење је било покрајнског карактера. Домаћин такмичења је била ОШ „Соња Маринковић" из Новог Сада.
Циљ такмичења је да најмалађе генерације што брже стекну основе пословног живота, предузетништва, финансија, маркетинга и менаџмента. То знање им је потребно како би се боље изборили у пословном свету, да би доносили важне и финансијски одмерене одлуке. Такмичење је допринело да се прошири знање ученика, развије је тимски дух, као и креативност и иновативност ученика.

 

Међународни дан толеранције – Дан школе

 

jkl

Једина двојезична основна школа у Сомбору  ОШ“Братство јединство“  прославила је свој Дан школе који је и Међународни дан толеранције.

Весна Бјелајац, в.д. директорка школе поздравила је све присутне и честитала Дан школе. У свом поздравног говору в.д. директорка је подсетила је на 62 године дугу педагошку праксу школе која  истрајава у свом раду и залагању у атмосфери толеранције, прихватања различитости  и образовању ученика за живот.

Приредба је у духу толеранције почела  школским хором „Одом  радости „ на мађарском и српском језику. Затим су прваци поздравили госте са пригодном песмицом. Гости на приредби били су предшколци из вртића „Ђанић“  са васпитачицама Снежаном Божиновић и Љиљаном Радиновић који су кроз песму и игру  показали колико и шта су све научили.

 

Манифестација ,,Шарени свет"

 

jkl

У организацији Културног центра ,,Лаза Костић", 19. ХI, ученици нижих разреда наше школе гледали су представу ,,Пут око света". Аутор овог комада је Тоде Николетић. Деци су, путем око света, дочаране земље, знаменитости, представљени сликари,...

 

 

Гости из Дунаујвароши

 

jkl

Ученици ОШ“Ђерђ Дожа“ из Дунаујвароши, Мађарска  заједно са директорком Мартом Фаркаш и сарадницима посетили су ОШ „Братство јединство“ Сомбор.

Ученици који у Мађарској похађају наставу српског језика са елементима националне културе су посетили школу где су их дочекали љубазни домаћини педагошкиња Едита Сакали, професори Марија Ђерђ, Ервин Бриндза, , Јожеф Шмит  и Петер Мраковић .

 

Превенција родно заснованог насиља улази у завршницу

 

jkl

Супервизијски састанак школа у оквиру пројекта „Родна освешћеност, превенција насиља и дискриминације у вртићима и школама“ одржан је у менторској школи ОШ „Братство јединство“  Сомбор. Састанку су јоп присуствовали и  координаторке пројекта испред Центра за интерактивну педагогију Весна Златаровић  и Александра Калезић, као и директорка ОШ „22. Октобар“ из Бачког Моноштора Марија Мргић са представницима тима. С обзиром да пројекат улази у своју завршницу тема је била осврта на реализоване активности, као и активности које би још требало да се одраде.

 

ЛАЗА КОСТИЋ ПОСЕТИО ОШ „БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ НА ДАН ШКОЛЕ

 

jkl

 

Поводом  ДАНА ШКОЛЕ   у  нашој школи је у петак, 16.11.2018. г. од 17,00 до 18,00 часова одржана је приредба на Дан толеранције.
Сјајни  Лука Шево  и Винце Сладек  су водили интересантан, весео и занимљив програм у којем је било песме, плеса и глуме и улепшали   новембарско  поподне свим гостима,  родитељима, наставницима и ученицима.


 

ПОХВАЛЕ ЗА ЦРТАЊЕ

 

jkl

У  уторак 20. новембра у оквиру активности везаних за обележавање Дана борбе против насиља над децом и Међународног дана дечјих права организована је изложба радова пристихлих на ликовни конкус СЕЦ-а „Искорак из насиља". Најуспешнији радови су награђени и похваљени. Међу похваљеним радовима су и радови наших трећака Марка Гараија, Наташе Лукић и Тијане Николић. 


 

 

ЈЕСЕЊА РАДИОНИЦА

 

jkl

Наша школа има дугогодишњу успешну сарадњу са Дечјим одељењем Градске библиотеке. Често се у просторијама библиотеке  организују језичко-ликовне радионице за наше ученике.  У петак 2. новембра за трећаке је  организована "Јесења радионица".

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor