Smile

Актуелностиa

Математичко такмичење ,,Мислиша"a

 

jkl

,,Мислиша" је математичко такмичење у организацији Математичког друштва ,,Архимедес" из Београда. Одржано је 14. марта у школама широм Србије. Ове године први пут право учешћа су имали и ђаци прваци. Ученици I 2 заинтересовано и марљиво су се припремали за такмичење и обогатили се новим знањем. Ученица Дуња Остојић добила је похвалу за постигнут резултат!

 

У посети геронтолошком центру Сомборa

 

jkl

Ђаци прваци основне школе „Братство јединство“ Сомбор посетили су Геронтолошки центар  Сомбор и обрадовали кориснике пригодним програмом и ускршњим поклончићима.

Посета је уговорена у оквиру пројекта „Предузетништво у основној школи“ у складу са циљем развијања свести  ученика о хуманитарном раду. 

Ученике и представнике школе дочекали су директор  Геронтолошког центра Сомбор Зоран  Дрча који је пригодним речима  поздравио ученике, захвалио се на њиховом раду и труду,  као  и кориснике  центра са жељом да у здрављу и радости проведу предстојеће ускршње празнике.

 

Хармоније форма и бојаa

 

jkl

На  четврти ликовни конскурс под називом „ Хармоније форме и боја“ организованог под покровитељством  Војвођанског већа за подршку  талентованим ученицима одржаног 13.4.  2019. у Суботици послали су радове  ученици  4-1  Основне школе „Братство јединство“ из Сомбора . 

 

U susret najradosnijem hrišćanskom praznikua

 

jkl

 

U Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ Sombor  učenici 4-1 i njihova učiteljica Agica V . Jovanović  su realizovali nesvakidasnji čas.U goste su pozvali   gospođu Katicu Sekeres članicu udruženja „Somborske ruže“ da im priblizi nove tehnike ukrašavanja  uskršnjih jaja.

 

 

Предузетнички пројекатa

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор је, у оквиру пројекта “Предузетништво у основној школи“, осмислила предузетнички пројекат „Поделимо ускршњу радост“.

Циљ пројекта је  да се ускршњи украси поделе онима који нису са својим најмилијима:  деци на дечјем  одељењу  болнице „Др Радивој Симоновић“ Сомбор, као и корисницима геронтолошког  центра у Сомбору.

На часовима историје наставници Дијана Радић и Јозеф Вилхелм су  упознали  ученике петог разреда  са појавом хришћанства као једне од три највеће  једнобожачке религије која се појавила на територији Рисмког царства током 1. века. Оснивач хришћанстава био је Исус Христ који је рођен у граду Витлејем у тридесетој години Августове владавине. Хришћанство је играло виталну улогу у обликовању Западне цивилизације.

 

Osszuk meg a húsvét öröméta

 

jkl

Egy önzetlen gesztus, egy apróság, egy mosoly, olyan egyszerű dolgok, hogy szinte észre sem vesszük őket a mindennapok sürgölődésben, ám egy kellő pillanatban többet érnek a hangzatos szavaknál, nagy tetteknél! Az iskolarendszer legújabb irányelve szerint az iskolásokat fel kell készíteni a vállalkozói világ kihívásaira. 

 

 

Општи родитељски за родитеље ученика осмог разредаa

 

jkl

Стручна служба ОШ „Братство јединство“ Сомбор организовала је општи родитељски за родитеље ученика осмог разреда у оквиру плана припреме за завршетак основношколског образовања. 

 

Српски као нематерњи језикa

 

jkl

На окружном такмичењу из српског језика као нематерњег језика, одржаног у Кули прошлог викенда,  ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор остварили су лепе резултате. Ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор који наставу похађају на мађарском матерњем језику, успели су да остваре лепе резултате на овом такмичењу, с обзиром на то да су се такмичили и ученици  који наставу похађају и на русинском и словачком матерњем језику.

 

Projektmunka műszakibóla

 

jkl

A hetedikes lányok modellt készítettek az erő- és forgásátviteli elemekből. A fogaskerék átvitel kidolgozásának bonyolult műveletét gyakorlatban tapasztalták. A feladatot sikeresen megoldották a csoportmunka folyamán.

 

Окружно такмичење из математикеa

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор била је домаћин окружног такмичења из математике и такмичењу се одазвало 99 такмичара од четвртог до осмог разреда.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor