Smile

Актуелности

Три награђена ученика генерације ОШ „Братство јединство“ Сомбор

 

jkl

Град Сомбор већ дуги низ година вреднује и награђује најбоље основце и средњошколце и тиме указује поштовање према ученицима који су својим радом и залагањем то и заслужили. Том приликом садашњи ђак генерације ОШ „Братство јединство“ Сомбор Владимир Раич сусрео се са својим другарима, некадашњим ђацима ОШ „Братство јединство“ Сомбор који су сада ђаци генерација средњих школа, Дуња Трипковић ђак генерације Средње економске школе и Ласло Ури ђак генерације Гимназије „Вељко Петровић“.

 

KALENDAR AKTIVNOSTI 2018

 

jkl

Kalendar aktivnosti možete preuzeti OVDE.

 

Republičko takmičenje Kengur 2018

 

jkl

10.06.2018. održano je Republičko takmičenje Kengur 2018. u Kragujevcu, na Prirodno matematičkom fakultetu.  Jovan Suzić učenik OŠ "Bratstvo.jedinstvo" iz Sombora je bio jedan od učesnika i ovog puta jedini predstavnik našeg grada. 

 

Час грађанског у рециклажном центру

 

jkl

Педагогица и наставница грађанског васпитања у ОШ „Братство јединство“ Сомбор Љубинка Мирић је  у овиру предмета грађанског васпитања са ученицима 6-1 и 6-2 и наставницом техничког и информатичког образовања  Мирјаном Маријан посетила Сомборски рециклажни центар.

 

Волонтирање у УГ „Грива“

 

jkl

Ученици седмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор који похађају наставу грађанског васпитања, као и две ученице осмог разреда које су желеле да виде  Средњу пољопривредну школу,  протеклог викенда посетили су УГ „Грива“ са педагогицом Љубинком Мирић и директорком Татјаном Јаничић.

 

PRIČA O MALVINI HOFMAN

 

jkl

Učenici VII -4 razeda somborske OŠ " Bratstvo jedinstvo" su 25.05.2018. od 10,00 do 10,40 sa nastavnicom Nadom Ljepojević posetili izložbu "Ko je Malvina Hofman?" u Gradskom muzeju Sombor. Tom prilikom su videli nešto potpuno novo, sagledavanje skulpture u virtuelnoj realnosti.

 

Крај семестра са гостима иненађења

 

jkl

Jедан изванредан концерт приређен је у уторак, 22. маја 2018. године, у холу Педагошког факултета у Сомбору. Концерт је одржао студентско-професорски оркестар „Крај семестра“ са гостима изненађења.

 

Награда „Мали Пјер“ у Сомбору

 

jkl

Лара Павић ученица другог разреда градске  ОШ „Братство јединство“ освојила је трећу награду на републичком такмичењу за најбољу карикатуру „Мали Пјер“.

Лара је у Београду на званичном проглашењу награда уз диплому добила и комплет за сликање као мотивацију да се и у будућности бави овом лепом уметношћу.

 

 

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧЈУ КАРИКАТУРУ

 

jkl

Ове школске године на такмичењу за најбољу дечју карикатуру „Мали Пјер"  које организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Пријатељи деце Србије учествовало је више од 9 000 основаца. И ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу и постигли запажене резултате.

 

 

 

РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА ТАРА - МИТРОВАЦ

 

jkl

Ученици II2 и IV2 су у периоду од 23. до 29. априла били на рекреативној настави на Тари у Дечјем одмаралишту "Митровац".

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor