Smile

Актуелности

Освећење школе за почетак школске година на Буковцу

 

jkl

Основнa школа „Братство јединство“ Сомбор, издвојено одељење који се налази у салашарском насељу Буковац, почела  је школску годину  молитвом за почетак школске године.

 

MEЂУНАРОДНИ ДАН МИРА

 

jkl

 

У петак 21. септембра 2018. г. у међусмени, у периоду од 13,10 - 13,50 ,на часу Грађанског васпитања у нашој школи „Братство јединство"у  Сомбору ,обележен је овај  важан датум. Ученици осмих разреда су посетили продужени боравак у нашој школи и сликарском радионицом, писањем порука мира и разговором о овом посебном дану пренели ученицима  нижих разреда важне информације о овом значајном празнику.

 

 

Лепе речи

 

jkl

Ученици I 2 и њихова учитељица Слободанка Цицо Поповић реализовали су прве часове пројектне наставе. 

 

Чепом до осмеха

 

jkl

Настављена традиција хуманитарне акције „Чепом до осмеха“ ђака и наставника ОШ „Братство јединство“ у Сомбору

*Ученици осмих разреда сомборске градске школе Братство јединство су са наставницама Љубинком Мирић и Надом Љепојевић на часу грађанског васпитања у петак, 14.09.2018, у 13:10 часов посетили SEC ( СОМБОРСКИ ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР)

 

Завршна приредба

 

jkl

Јун месец  у ОШ „Братство јединство“ Сомбор је увек динамичан  и ово је време када директорка школе мр Татјана Јаничић награђује ученике који су остварили пласмане на такмичењима, као и ученике осмог разреда носиоце „Вукових“ и „специјалних“ диплома.

 

Три награђена ученика генерације ОШ „Братство јединство“ Сомбор

 

jkl

Град Сомбор већ дуги низ година вреднује и награђује најбоље основце и средњошколце и тиме указује поштовање према ученицима који су својим радом и залагањем то и заслужили. Том приликом садашњи ђак генерације ОШ „Братство јединство“ Сомбор Владимир Раич сусрео се са својим другарима, некадашњим ђацима ОШ „Братство јединство“ Сомбор који су сада ђаци генерација средњих школа, Дуња Трипковић ђак генерације Средње економске школе и Ласло Ури ђак генерације Гимназије „Вељко Петровић“.

 

KALENDAR AKTIVNOSTI 2018

 

jkl

Kalendar aktivnosti možete preuzeti OVDE.

 

Republičko takmičenje Kengur 2018

 

jkl

10.06.2018. održano je Republičko takmičenje Kengur 2018. u Kragujevcu, na Prirodno matematičkom fakultetu.  Jovan Suzić učenik OŠ "Bratstvo.jedinstvo" iz Sombora je bio jedan od učesnika i ovog puta jedini predstavnik našeg grada. 

 

Час грађанског у рециклажном центру

 

jkl

Педагогица и наставница грађанског васпитања у ОШ „Братство јединство“ Сомбор Љубинка Мирић је  у овиру предмета грађанског васпитања са ученицима 6-1 и 6-2 и наставницом техничког и информатичког образовања  Мирјаном Маријан посетила Сомборски рециклажни центар.

 

Волонтирање у УГ „Грива“

 

jkl

Ученици седмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор који похађају наставу грађанског васпитања, као и две ученице осмог разреда које су желеле да виде  Средњу пољопривредну школу,  протеклог викенда посетили су УГ „Грива“ са педагогицом Љубинком Мирић и директорком Татјаном Јаничић.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor