Smile

Актуелности

Прваци и саобраћајац

 

jkl

У оквиру програма ,,Основи безбедности деце" саобраћајац је посетио ученике I2. Разговарали су о безбедности деце у саобраћају. Ученици су били пажљиви и активни. Обрадовала их је бојанка Азбука безбедности за ђаке прваке.

 

Час првака са медицинском сестром

 

jkl

Струковна медицинска сестра, Весна Михаљчић, из центра за превентивне здравствене активности посетила је ученике I2. Тема одржаног часа била је Исхрана и хигијена. Прваци су били заинтересовани, разговарали су, показали колико знају и радо су решавали задатке.

 

Маркове медаље

 

jkl

На деветим ,,Зимским чаролијама" учествовао је и Марко Пекез ученик I2. Марко се окитио златном и сребрном медаљом. Златну је освојио у штафети - краул, а сребро самостално. Веома смо поносни на њега!

 

HIPPO takmičenje iz engleskog jezika

 

jkl

Osnovna škola “Bratstvo jedinstvo” u Somboru je već pet godina domaćin HIPPO takmičenja iz engleskog jezika. U preliminarnoj rundi ovogodišnje, sedme po redu, međunarodne HIPPO olimpijade učestvovali su učenici iz četrdeset zemalja iz Evrope, Afrike i Azije.

HIPPO English Language Competition organizuje asocijacija GLOBAL INPUT – LCCI IQ predstavnici za Italiju, Sloveniju i Balkan, a otvoreno je za učenike osnovnih i srednjih škola koji će biti podeljeni po kategorijama u odnosu na godište i razred koji pohađaju. Takmičenje se odvija u tri kruga, preliminarni, polufinalni i finalni.

 

Семинар о предузетништву у основној школи

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор је била домаћин реализације семинара Предузетничке компетенције код наставника и ученика у стварању услова за реализацију предузетништва у основној школи. Поред школе домаћина семинару су похађали и представници ОШ „Доситеј Обрадовић“ и ОШ „Иво Лола Рибар“ из Сомбора.

 

Пројектна настава у сарадњи са Геронтолошким центром

 

jkl

Дугогодишња и увек лепа  сарадња Геронтолошког центра Сомбор и издвојеног одељења ОШ „Братство јединство“ на Буковцу, наставила се овај пут  посетом пензионера школарцима на Буковцу.

 

Издвојено одељење ОШ „Братство јединство“ Сомбор, где  ђаци похађају наставу у два комбинована одељења, је смештено у салашарском насељу Буковац ,удаљеног од центра Сомбора неких 7 километара.

 

Obaveštenje

 

jkl

 

ШКОЛСКА СЛАВА - СВЕТИ САВА

 

jkl

Свети Сава је слављен још за живота, за велике заслуге којима је задужио свој народ, цркву, државу, просвету и културу. Више од осам векова настају песме и приче пуне симболике које су израз искрене благодарности према нашем светитељу. Неке од тих песама и прича су ученици казивали на приредби којом је у нашој школи обележена школска слава .

 

Вредни наставници и преко распуста

 

jkl

Зимски распуст у школама обично је резервисан за допунске и додатне наставе, али и за стручно усавршавање наставника. Тако је и у Основној школи „Братство јединство“ Сомбор где је тридесетак запослених  похађало семинар  „Етикетирање  као облик дискриминације у учионици“.

 

Састанак Савета родитеља

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор, окупила је свој Савет родитеља по трећи пут у овом полугодишту.

Родитеље је поздравила в.д. директорка Весне Бјелајац и предала реч стручним сарадницама Едити Сакали и Татјани Јаничић.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor