Smile

Актуелности

„ЧИТАЈ ГЛАСНО“ - „У ЧИТАЊУ ЈЕ МОЋ И РАДОСТ“

 

jkl

НЕГУЈМО МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КУЛТУРУ

Дана 21.02.2018. г.  на  Дан матерњег језика поводом акције Друштва  школских библиотекара „ЧИТАЈ ГЛАСНО“ са слоганом  „У читању је моћ и радост“ у нашој школи ОШ „Братство јединство“ у Сомбору  ја библиотекарка, проф. Нада Љепојевић организовала сам низ активности којима смо занимљиво и подстицајно  обележили Дан матерњег језика.

 

ДАН ЉУБАВИ ОБЕЛЕЖЕН У БИБЛИОТЕЦИ

 

jkl

Разлог да ученици другог разреда Основне школе „Братство јединство“ у Сомбору и њихове учитељице Наташа Главоњић и Тања Михаљчић  оду у још једну   посету Дечјем одељењу градске библиотеке „Карло Бијелицки“ био је Дан љубави, 14. фебруар . 

 

ДАН ЉУБАВИ ОБЕЛЕЖЕН У БИБЛИОТЕЦИ

 

jkl

У Дечјој библиотеци је 14. фебруара одржана језичко - ликовна радионица којој су присуствовали ученици другог разреда наше школе.

 

Sportski savez grada Sombora

 

jkl

                                                                                                                                                       

Venac Vojvode Petra Bojovića 11, 25000 Sombor, tel./fax - 025/436-787

Pib: 100122802, e-mail: sportskisavezsоmbora@gmail.com

 

Broj: Službeno

Datum: 30.01..2018.

 

Predmet:   Lopte za Somborske Škole

 

 Društvo "IntersportSrbija" doniralo je pakete sportskih lopti za 20 škola na teritoriji Gradske uprave Sombor. U prodavnici „Intersporta" u Capitol parku Sombor podeli predstavnicima škola prisustvovali su Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća grada Sombora zadužena za sport i omladinu i Branko Mirković, direktor društva "IntersportSrbija".

„Intersport" je kompanija koja već 15 godina uspešno posluje u Srbiji nudeći potrošačima kvalitetan i širok sportski asortiman.

Predstavnicima 20 škola uručeni su paketi sa po 4 različite sportske lopte i gradska većnica za sport i omladinu ispred grada Sombora i somborskih škola se zahvalila donatoru.

Ideja „Intersporta" da se osnovnim i srednjim školama u opštinama i gradovima u kojima se otvori nova prodavnica donira 100 lopti je tako sprovedena i u Somboru, kao i u drugim gradovima, a osnovni cilj ove akcije je pomoć razvoju sporta i timskog duha kod dece i podizanje svesti o važnosti redovnog vežbanja.

 

 

 

Sportski savez grada Sombora

 

 

 

По замисли Светог Саве

 

jkl

Уз Светосавску химну,Основна школа „Братство јединство“из Сомбора прославила је школску славу Савиндан ,у знак сећања на утемељивача српске цркве,државе и школства.

 

Likovni konkurs

 

jkl

Na likovnom konkursu Somborskog edukativnog centra na temu "Imam pravo da odrastam bežbrižno" 1. mesto pripalo je učenici II razreda Jasmini Vojkić, a nagrađeni su i učenici IV 2 Stefan Čiča i Vanesa Radosavljević.

 

Predškolci

 

jkl

Tokom jeseni predškolci našeg grada bili su gosti učenika IV 2 i učiteljice Slobodanke Cico Popović. Predškolci i školarci su igrali tematske igre u sali za fizičko vaspitanje.Sa učiteljicom, predškolci su realizovali "Slovoigraonicu". Druženja će nam ostati u lepom sećanju!

 

Супервизијски састанак пројекта „Родна освешћеност, превенција насиља и дискриминације у вртићима и школама“

 

jkl

Чланови тимова пројекта „Родна освешћеност, превенција насиља и  дискриминације у вртићима и школама“ Основне школе „Братство јединство“ из Сомбора као ментор школе и Основних школа „22. октобар“ из Бачког Моноштора и „Мирослав Антић“ из Чонопље окупиле су се у Бачком Моноштору на првом супервизијском састанку. Реализација пројекта је кренула и супервизорке Центра за интерактивну педагогију Весна Златаровић и Александра Калезић,као и просветна саветница Ксенија Лишчевић, позвале су тимове из ове три школе. Циљ окупљања био је да се види како тече реализација пројекта, које су потешкоће и шта је све одрађено. 

 

U susret Božića na dva strana jezika

 

jkl

 Ove školske godine su roditelji učenika prvog razreda osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“,Sombor mogli da se opredele da li će njihova deca učiti nemački ili engleski jezik kao prvi strani jezik. Tako u školi jedna grupa učenika uči nemački, a druga engleski jezik.

 

 

КАДА БИ ДРВЕЋЕ ПРОГОВОРИЛО

 

jkl

Ношен крилима маште  Григор Витез  је  пре много година срочио дивну песму о томе како би свет изгледао када би дрвеће ходало. Када би дрвеће проговорило једно би дрво испричало необичну причу о ученицима II2 разреда наше школе  који су, играјући се у школском дворишту, покушали да га заштите.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor