Smile

Актуелности

ЛЕТОПИС

 

jkl

за школску 2018./2019.годину

ЛЕТОПИСИ су били један од жанрова старе српске књижевности у којима се даје кратак опис значајних догађаја у једној години. Савремени летописи обогаћени су фотографијама.


 

Општински крос

 

jkl

Општински крос одржан је 12. Х на градском стадиону ,,Раднички". Прво место у категорији 1. разреда освојио је ученик I 2 Реља Лалић. Веома смо поносни на њега!

 

Nov prilog na sajtu RAVNOPLOV

 

jkl

SIROTIŠTE I ŠKOLA ZA ZABAVILJE (OŠ "BRATSTVO-JEDINSTVO")

 

Радно, а ненаставно

 

jkl

Протекла субота према календару Покрајинског секретаријата је била радна, али ненаставна.  Ученици ОШ „Братство јединство“ Сомбор су искористили ту суботу, да прикупе секундарне сировине и тиме допринесу активном очувању животне средине. Сви ученици са својим одељенским старешинама су били ангажовани на овој активности.

 

Упознај своју околину

 

jkl

Шта знате о селима у својој околини?  Колико их познајете? Познајете ли лепоте свога краја? Сви хрлимо да обиђемо познате бање, велике тржне центре, дај Боже и иностранство а о лепотама свог краја , част изузецима, мало шта знамо. Ово је била полазна претпоставка за дружење  ученика четвртог разреда основних школа  Сомбора, Чонопље и Гакова. 

У оквиру пројекта “ Примери добре праксе“  наставници Основне школе „Мирослав Антић“ из Чонопље  Стевана Поповић , Весна Кекић , Адријана Мијић и  Емина Калајџић, Дара Нинковић  су угостиле ученике четвртог разреда   Основне школе „Братство јединство“  Сомбора са учитељицама Агицом Видаковић Јовановић и Снежаном Ивковић као и ученике из Гакова учитељице Драгице Тодорчевић.

 

Vetrometri

 

jkl

Posle grupnog rada ekoloskih factora,za domaci zadatak su imali da naprave vetrometar i rezultat vidite na slikama.

 

Celija od plastelina

 

jkl

Na casu iz biologije ucenici sedmih razreda su na prakticnom primeru ponavljali gradivo o gradji celije.

 

Час плеса у школи

 

jkl

Плес постоји од давних времена и претпоставља се да је још прачовек плесао око ватре. На овај начин човек изражава своје емоције, зближава се са другим људима, прича причу кроз покрет тела. Плес је део општег васпитања, а за здравље је спортска активност.

 

 

ЧАРОБНИ ЧАС У МУЗЕЈУ

 

jkl

У оквиру реализације овогодишњег Градског медијског  пројекта „ Децо здраво“ Нови Радио Сомбор прати активности током Дечије недеље;  у Градском музеју приликом посете ђака сомборске ОШ„ Братство јединство“.

 

Дечја недеља – поклон представа вртићима

 

jkl

Основна школа „Братство јединство“ Сомбор угостила је 12 група деце из вртића Бајка, Венчић, Врапчић, Сулавер, Маслачак, Ђанић и Вишњица, укупно 300 деце.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor