Smile

Актуелности

ДРУГАЦИ КОД ЗУБАРА

 

jkl

О важности одржавања оралне хигијене, значају правилне исхране и редовне контроле  ученицима другог разреда  наше школе који су били  на редовном систематском стоматолошком прегледу у дечијој зубној амбуланти Дома здравља „др Ђорђе Лазић"  говорила је др Клара Фекете, специјалиста дечије и превентивне стоматологије.  

 

Гости из Дунаујвароши

 

jkl

Ученици Основне школе „Ђерђи Дожа“ из Дунаујвароши, Мађарска, који похађају изборни предмет: српски језик, посетили су Сомбор и ОШ „Братство јединство“. Директорка Основне школе „Ђерђи Доже“ из Дунаујвароши, Мађарска, Марта Фаркаш, директор музеја у Дунаујвароши Ласло Фаркаш и специјални педагог Анико повели су 14 ученика који уче српски језик на једнодневни излет у Србију за време Дечје недеље. 

 

A Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei ismerkedtek a szerbiai várossal

 

jkl

A minap vendégségben jártak a Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei a vajdasági Zombor (Szerbia) városának Testvériség-egység Általános Iskolájában. 

 

УЧЕСТВОВАЛИ У "СОМБОРСКОМ ЛЕТУ"

 

jkl

У оквиру „Сомборског лета" у вечери предвиђеној за дечији програм наступили су ученици наше школе.

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА И ПРИЈЕМ ЗА НАЈУСПЕШНИЈЕ ТАКМИЧАРЕ

 

jkl

У петак, 16. јуна, у нашој школи је организован је свечани пријем првака.

Истога дана у школи је организован и свечани пријем за ученике који су током протекле школске године освајали награде на такмичењима и смотрама које организује министарство просвете.

 

„NA PUTU KA NEMAČKOJ JEZIČKOJ DIPLOMI“

 

jkl

Učenici naše  škole  su i ove školske godine imali priliku da u okviru međunarodnog projekta  „Na putu ka Nemačkoj jezičkoj diplomi" polažu ispit iz nemačkog jezika i dobiju sertifikat priznat u međunarodnim okvirima.

 

НА ДИДА ХОРЊАКОВОМ САЛАШУ

 

jkl

Ученици првог разреда и одељења на Буковцу   провели  су дан ван учионице на Дида Хорњаковом салашу у близини Сомбора.

 

НАНИЗАЛИ СЈАЈНЕ СПОРТСКЕ РЕЗУЛТАТЕ

 

jkl

Већ годинама ученици наше школе постижу значајне резултате на спортским такмичењима. И ове године успеси на спортским теренима нису изостали.

 

ОД ИДЕЈЕ ДО АПЛАУЗА

 

jkl

У понедељак, 12. јуна, на Дечјем одељењу Библиотеке премијерно је изведена луткарска представа Замислите, по мотивима песме Душка Радовића, ауторке Буча Милице.

 

"ЖИВОТИЊСКО ЦАРСТВО"

 

jkl

Недавно су на Дечјем одељењу Библиотеке  наши прваци били учесници  радионице под називом „Животињско царство". Кроз креативну радионицу провела их је Маја Влајнић.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor