Smile

Актуелности

Час грађанског у рециклажном центру

 

jkl

Педагогица и наставница грађанског васпитања у ОШ „Братство јединство“ Сомбор Љубинка Мирић је  у овиру предмета грађанског васпитања са ученицима 6-1 и 6-2 и наставницом техничког и информатичког образовања  Мирјаном Маријан посетила Сомборски рециклажни центар.

 

Волонтирање у УГ „Грива“

 

jkl

Ученици седмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор који похађају наставу грађанског васпитања, као и две ученице осмог разреда које су желеле да виде  Средњу пољопривредну школу,  протеклог викенда посетили су УГ „Грива“ са педагогицом Љубинком Мирић и директорком Татјаном Јаничић.

 

PRIČA O MALVINI HOFMAN

 

jkl

Učenici VII -4 razeda somborske OŠ " Bratstvo jedinstvo" su 25.05.2018. od 10,00 do 10,40 sa nastavnicom Nadom Ljepojević posetili izložbu "Ko je Malvina Hofman?" u Gradskom muzeju Sombor. Tom prilikom su videli nešto potpuno novo, sagledavanje skulpture u virtuelnoj realnosti.

 

Крај семестра са гостима иненађења

 

jkl

Jедан изванредан концерт приређен је у уторак, 22. маја 2018. године, у холу Педагошког факултета у Сомбору. Концерт је одржао студентско-професорски оркестар „Крај семестра“ са гостима изненађења.

 

Награда „Мали Пјер“ у Сомбору

 

jkl

Лара Павић ученица другог разреда градске  ОШ „Братство јединство“ освојила је трећу награду на републичком такмичењу за најбољу карикатуру „Мали Пјер“.

Лара је у Београду на званичном проглашењу награда уз диплому добила и комплет за сликање као мотивацију да се и у будућности бави овом лепом уметношћу.

 

 

КОНАЧНИ РЕЗУЛТАТИ ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧЈУ КАРИКАТУРУ

 

jkl

Ове школске године на такмичењу за најбољу дечју карикатуру „Мали Пјер"  које организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Пријатељи деце Србије учествовало је више од 9 000 основаца. И ученици наше школе учествовали су на овом такмичењу и постигли запажене резултате.

 

 

 

РЕКРЕАТИВНА НАСТАВА ТАРА - МИТРОВАЦ

 

jkl

Ученици II2 и IV2 су у периоду од 23. до 29. априла били на рекреативној настави на Тари у Дечјем одмаралишту "Митровац".

 

Izlet u Bezdan kod porodice Kanjo

 

jkl

 Družili smo smo se igrali i ručali na vikendici Kanjo. 

 Barátkoztunk, játszottunk és ebédeltünk a Kanyóéknál. 

 

Poseta studenata iz Nemačke i Srbije radi produbljivanje saradnje i ulazak u bilingvalne nastavu.

 

jkl

Vidi galeriju slika.

 

Дан девојчица

 

jkl

Последњи четвртак у априлу обележава  се као Дан девојчица. Ова манифестација помаже да се ради на превазилажењу родно заснованих стереотипа о свету рада и  занимања. 

Ученице седмог разреда ОШ „Братство јединство“ Сомбор са директорком мр Татјаном Јаничић посетиле су фирму А.Д. Севертранс. Како је Школа и у пројекту „Родна освешћеност, превенција насиља и дискриминације у вртићима и школама“ ово је била одлична прилика да се ученице упознају са разноврсним занимањима у оквиру ове фирме, отклоне предрасуде о „мушким“ и „женским“ занимањима, али и оснаже приликом одабира својих будућих професија.


 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor