Smile

Актуелности

U susret Božića na dva strana jezika

 

jkl

 Ove školske godine su roditelji učenika prvog razreda osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“,Sombor mogli da se opredele da li će njihova deca učiti nemački ili engleski jezik kao prvi strani jezik. Tako u školi jedna grupa učenika uči nemački, a druga engleski jezik.

 

 

КАДА БИ ДРВЕЋЕ ПРОГОВОРИЛО

 

jkl

Ношен крилима маште  Григор Витез  је  пре много година срочио дивну песму о томе како би свет изгледао када би дрвеће ходало. Када би дрвеће проговорило једно би дрво испричало необичну причу о ученицима II2 разреда наше школе  који су, играјући се у школском дворишту, покушали да га заштите.

 

Превентивна здравствена едукација

 

jkl

И ове школске године је у ципу превентивне здравствене едукације ученика  настављена сарадња наше школе и поливалентно патронажне службе Дома здравља „др Ђорђе Лазић“.

 

 

 

EЦИ, ПЕЦИ, ПЕЦ - РАДИОНИЦА НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

 

jkl

У учењу и игрању бројалица уживали су другаци. Радионицом народне традиције настављена је сарадња наше школе и СЕЦ-а.  

 

ОСМЕХ ЈЕ НАША ЛОЗИНКА

 

jkl

У ОШ “БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ у Сомбору 16. XI 2017. год. на Дан толеранције одржана је приредба поводом ДАНА ШКОЛЕ.Милијана Рајиновић и Рамона Киштот су својим водитељским способностима, занимљивим и садржајним програмом  који је трајао око сат времена забављале многобројне госте, родитеље,наставнике и ученике под слоганом „И СМЕХА ДЕЦИ“.

 

„МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ“

 

jkl

Драгана Рaлић и Ивана Форгић представиле су учитељима и ученицима наше школе интернационални едукативни систем који успешно спаја најбоља искуства Истока и Запада у подстицању и развијању интелектуалних вештина и способности деце.

 

РАДИОНИЦЕ НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕ

 

jkl

У оквиру својих активности СЕЦ организује и радионице народне традиције за ученике основношколског узраста које реализује Бојана Добриловић, професор разредне наставе. Недавно је реализовала и прве радионице са другацима. Тема којом су се малишани бавили била је народња ношња.  

 

ДРУГАЦИ КОД ЗУБАРА

 

jkl

О важности одржавања оралне хигијене, значају правилне исхране и редовне контроле  ученицима другог разреда  наше школе који су били  на редовном систематском стоматолошком прегледу у дечијој зубној амбуланти Дома здравља „др Ђорђе Лазић"  говорила је др Клара Фекете, специјалиста дечије и превентивне стоматологије.  

 

Гости из Дунаујвароши

 

jkl

Ученици Основне школе „Ђерђи Дожа“ из Дунаујвароши, Мађарска, који похађају изборни предмет: српски језик, посетили су Сомбор и ОШ „Братство јединство“. Директорка Основне школе „Ђерђи Доже“ из Дунаујвароши, Мађарска, Марта Фаркаш, директор музеја у Дунаујвароши Ласло Фаркаш и специјални педагог Анико повели су 14 ученика који уче српски језик на једнодневни излет у Србију за време Дечје недеље. 

 

A Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei ismerkedtek a szerbiai várossal

 

jkl

A minap vendégségben jártak a Szilágyi iskola szerb-horvát szakkörösei a vajdasági Zombor (Szerbia) városának Testvériség-egység Általános Iskolájában. 

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor