Smile

Актуелностиa

По замисли Светог Савеa

 

jkl

Уз Светосавску химну,Основна школа „Братство јединство“из Сомбора прославила је школску славу Савиндан ,у знак сећања на утемељивача српске цркве,државе и школства.

 

Likovni konkursa

 

jkl

Na likovnom konkursu Somborskog edukativnog centra na temu "Imam pravo da odrastam bežbrižno" 1. mesto pripalo je učenici II razreda Jasmini Vojkić, a nagrađeni su i učenici IV 2 Stefan Čiča i Vanesa Radosavljević.

 

Predškolcia

 

jkl

Tokom jeseni predškolci našeg grada bili su gosti učenika IV 2 i učiteljice Slobodanke Cico Popović. Predškolci i školarci su igrali tematske igre u sali za fizičko vaspitanje.Sa učiteljicom, predškolci su realizovali "Slovoigraonicu". Druženja će nam ostati u lepom sećanju!

 

Супервизијски састанак пројекта „Родна освешћеност, превенција насиља и дискриминације у вртићима и школама“a

 

jkl

Чланови тимова пројекта „Родна освешћеност, превенција насиља и  дискриминације у вртићима и школама“ Основне школе „Братство јединство“ из Сомбора као ментор школе и Основних школа „22. октобар“ из Бачког Моноштора и „Мирослав Антић“ из Чонопље окупиле су се у Бачком Моноштору на првом супервизијском састанку. Реализација пројекта је кренула и супервизорке Центра за интерактивну педагогију Весна Златаровић и Александра Калезић,као и просветна саветница Ксенија Лишчевић, позвале су тимове из ове три школе. Циљ окупљања био је да се види како тече реализација пројекта, које су потешкоће и шта је све одрађено. 

 

U susret Božića na dva strana jezikaa

 

jkl

 Ove školske godine su roditelji učenika prvog razreda osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“,Sombor mogli da se opredele da li će njihova deca učiti nemački ili engleski jezik kao prvi strani jezik. Tako u školi jedna grupa učenika uči nemački, a druga engleski jezik.

 

 

КАДА БИ ДРВЕЋЕ ПРОГОВОРИЛОa

 

jkl

Ношен крилима маште  Григор Витез  је  пре много година срочио дивну песму о томе како би свет изгледао када би дрвеће ходало. Када би дрвеће проговорило једно би дрво испричало необичну причу о ученицима II2 разреда наше школе  који су, играјући се у школском дворишту, покушали да га заштите.

 

Превентивна здравствена едукацијаa

 

jkl

И ове школске године је у ципу превентивне здравствене едукације ученика  настављена сарадња наше школе и поливалентно патронажне службе Дома здравља „др Ђорђе Лазић“.

 

 

 

EЦИ, ПЕЦИ, ПЕЦ - РАДИОНИЦА НАРОДНЕ ТРАДИЦИЈЕa

 

jkl

У учењу и игрању бројалица уживали су другаци. Радионицом народне традиције настављена је сарадња наше школе и СЕЦ-а.  

 

ОСМЕХ ЈЕ НАША ЛОЗИНКАa

 

jkl

У ОШ “БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО“ у Сомбору 16. XI 2017. год. на Дан толеранције одржана је приредба поводом ДАНА ШКОЛЕ.Милијана Рајиновић и Рамона Киштот су својим водитељским способностима, занимљивим и садржајним програмом  који је трајао око сат времена забављале многобројне госте, родитеље,наставнике и ученике под слоганом „И СМЕХА ДЕЦИ“.

 

„МАЛЦИ ГЕНИЈАЛЦИ“ a

 

jkl

Драгана Рaлић и Ивана Форгић представиле су учитељима и ученицима наше школе интернационални едукативни систем који успешно спаја најбоља искуства Истока и Запада у подстицању и развијању интелектуалних вештина и способности деце.

 
 


“У НАШОЈ ШКОЛИ ВАШЕ ДЕТЕ ЋЕ БИТИ У ДРУШТВУ СА УЧЕНИЦИМА КОЈИ МОГУ СВОЈИМ ПРИМЕРОМ ДА ПОКАЖУ КАКО СЕ УЧИ И ПРОВОДИ СЛОБОДНО ВРЕМЕ.“

 

Сва права задржана © Основна школа БРАТСТВО ЈЕДИНСТВО Сомбор
Web dizajn i programiranje BIT SOFT Sombor